
پزشک عمومی:
گرمازدگی در کمین است مراقب باشید
یک پزشک عمومی با هشدار نسبت به خطرات موج گرمای اخیر، از شهروندان خواست در برابر گرمازدگی هوشیار باشند و با رعایت چند توصیه ساده، از سلامت خود و خانوادهشان محافظت کنند.
زهرا شریفی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «کردتودی»، اظهار داشت: در پی افزایش کمسابقه دمای هوا در بیشتر نقاط کشور، بهویژه در نیمه جنوبی و مرکزی، پزشکان نسبت به پیامدهای گرمازدگی هشدار میدهند.
این پزشک عمومی، با اشاره به عبور دما از مرز ۴۵ درجه در برخی مناطق گفت: گرمای شدید میتواند در مدت زمان کوتاهی بر سلامت افراد، بهویژه کودکان زیر ۵ سال، سالمندان، بیماران قلبی و مبتلایان به دیابت تأثیر بگذارد در این شرایط حتی افراد سالم هم اگر به توصیههای بهداشتی توجه نکنند، در معرض گرمازدگی، افت فشار خون، تهوع، کاهش هوشیاری و در موارد شدید بیهوشی قرار میگیرند.
شریفی با تأکید بر ضرورت آگاهسازی عمومی، مهمترین راهکارهای پیشگیری از گرمازدگی را چنین برشمرد:از حضور غیرضروری در فضای باز، بهویژه بین ساعت ۱۰ صبح تا ۵ بعدازظهر، خودداری کنید.
لباسهای نخی، سبک و روشن بپوشید، استفاده از کلاه یا چتر در هنگام بیرون رفتن الزامیست.
بدن خود را مرتب با آب خنک کنید و در سایه یا مکانهای خنک بمانید.
نوشیدن مداوم آب حتی بدون احساس تشنگی ضروریست. بهتر است هر نیمساعت یک لیوان آب بنوشید.
از غذاهای سنگین، چرب و داغ در این روزها پرهیز کنید و بیشتر میوه و سبزیجات پرآب مصرف نمایید.
فعالیتهای بدنی شدید مانند پیادهروی طولانی یا کار فیزیکی در هوای گرم را به ساعات خنک روز موکول کنید.
کولرهای گازی یا آبی را روی دمای متعادل تنظیم کنید (۲۴ تا ۲۶ درجه) تا از شوک دمایی و مصرف بیرویه برق جلوگیری شود.
این پزشک درباره مشکلات جانبی موج گرما نیز هشدار داد و گفت: علاوه بر خطرات مستقیم برای سلامت، گرمای شدید موجب افزایش مصرف برق و بحران در شبکه توزیع شده است بنابراین رعایت الگوی مصرف انرژی، یک وظیفه همگانیست تا مانع از قطعیهای برق و مشکلات ثانویه شویم.
شریفی در پایان تأکید کرد: گرمازدگی اگرچه قابل پیشگیریست، اما نباید سادهانگارانه با آن برخورد شود حفظ سلامت فردی و کمک به پایداری خدمات عمومی مثل برق، نیازمند همکاری و آگاهی جمعی است.
انتهای خبر/
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!