
معاون رئیسجمهور در امور توسعه روستایی خبر داد:
کردستان در مسیر جبران عقبماندگی توسعهای
معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی در سفر به کردستان، با اشاره به عقبماندگی تاریخی این استان گفت: توسعه کردستان باید بر مبنای شاخصهای واقعی و اولویتدار محقق شود.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «کردتودی»، چهارمین جلسه شورای اداری استان کردستان، شامگاه چهارشنبه ۲۵ تیرماه با حضور عبدالکریم حسینزاده، معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، برگزار شد؛ جلسهای که در آن دو مسئله مهم برجسته، جبران عقبماندگی تاریخی کردستان و لزوم توجه جدی به زیرساختها و معیشت روستاییان مورد بحث قرار گرفت.
حسینزاده با اذعان به وضعیت نامتوازن توسعه در کشور، تأکید کرد: دوران پولپاشیهای بیضابطه به پایان رسیده و باید استانهایی که در شاخصهای توسعه در رتبه پایینتری هستند، در اولویت قرار گیرند.
وی افزود: کردستان یکی از همین استانهاست و قول میدهم که بر اساس شاخصها، حق خود را از توسعه خواهد گرفت و در این مسیر هم اصرار داریم و هم مبارزه خواهیم کرد.
حسین زاده با بیان اینکه توسعه صرفاً با سخن گفتن میسر نمیشود، افزود: کردستان دچار عقبماندگی تاریخی شده و برای جبران آن باید برنامهریزی دقیق و عدالتمحور صورت گیرد احیای واحدهای تولیدی راکد، توسعه اقتصاد پایدار روستایی و حمایت از اشتغال زنان در اولویت ما قرار دارد.
وی همچنین با اشاره به رویدادهای اخیر کشور، بهویژه جنگ ۱۲ روزه و حملات رژیم صهیونیستی، گفت: در این مدت، کردستان نجیبانه ایستاد و نشان داد که ایران تجزیهشدنی نیست. دولت در ۱۰ ماه گذشته با بحرانهایی مواجه بوده که حل آنها نیازمند چند دولت است، اما رییسجمهور پزشکیان با صداقت پیگیر وعدههاست.
ساماندهی فوری فاضلاب روستاهای بالادست سدهای استان
در ادامه این نشست، آرش زرهتن لهونی، استاندار کردستان، نیز با قدردانی از همبستگی مردم استان در دفاع از تمامیت کشور، به مهمترین نیازها و چالشهای توسعهای اشاره کرد.
وی خواستار ساماندهی فوری فاضلاب روستاهای بالادست سدهای استان شد و گفت: این مسئله باید به عنوان یکی از مصوبات این سفر در نظر گرفته شود.
وی افزود: با وجود خدمات گسترده جمهوری اسلامی در چهار دهه گذشته، همچنان فاصله معناداری بین شاخصهای توسعهای استان با میانگین کشوری وجود دارد؛ از جمله در حوزه آسفالت راههای روستایی که با میانگین کشوری ۱۰ درصد فاصله داریم و برای جبران آن، ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
استاندار کردستان همچنین با اشاره به پوشش کامل گازرسانی و تقریباً کامل برقرسانی در استان، بر لزوم توجه به بخشهایی چون اجرای طرح هادی، تأمین آب شرب روستایی و حمایت از اقتصاد محلی تأکید کرد و افزود: یکی از دلایل اصلی مهاجرت روستاییان به حاشیه شهرها، بیتوجهی به اقتصاد و معیشت آنان است؛ مسئلهای که باید در مرکز برنامهریزیهای توسعهای قرار گیرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برای اجرای پروژههای بخش کشاورزی روستایی استان، به بیش از ۹ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و امیدواریم سفر معاون رئیس جمهور گامی مؤثر در جبران بخشی از عقبماندگیهای استان باشد.
این نشست، با رویکردی عملگرایانه، نویدبخش توجه دولت به توسعه متوازن و برقراری عدالت منطقهای در استانهایی چون کردستان بود؛ استانی که سالهاست در انتظار تحقق وعدههای توسعهای و کاهش شکاف با شاخصهای ملی است.
انتهای خبر/
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!