
رئیس جهاد کشاورزی دهگلان:
کود پاییزه، از گیاه سوزی مزارع جلوگیری میکند
رئیس جهاد کشاورزی دهگلان گفت: کوددهی گیاهان از طریق ریشه در جایی که واقعاً بیشتر موردنیاز است، تأمین میشود.
فرهاد یعقوبنژاد در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «کردتودی» با اشاره به مزایای کوددهی گیاهان در پاییز، اظهار داشت: درحالیکه ریشههای گیاهان زیر زمین قرار دارند و نمیتوان آنها را دید، اما برای وجود هر درخت و گیاهی حیاتی هست، به همین دلیل است که به گیاهان خود کودهای مناسب و حمایت غذایی لازم برای توسعه یک سیستم ریشهای سالم بدهیم.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان دهگلان عنوان کرد: با کوددهی گیاهان از طریق ریشه، میشود مواد مغذی را در جایی که واقعاً بیشتر موردنیاز است، در سطح ریشه، تأمین کرد، ارائه مواد مغذی ضروری به گیاهان با کوددهی پاییزه خاک با استفاده از کودهای مناسب، سیستمهای ریشه را تشویق میکند تا هزاران ریشه ریز فیبری را ایجاد و آب و مواد مغذی را جذب کنند.
وی در ادامه گفت: سیستمهای ریشه سالم همچنین بهعنوان لنگر گیاهان شما عمل میکنند، اکثر درختان سیستم ریشهای دارند که حتی از تاجپوشش آنها بزرگتر است و برای اینکه درخت به طور کامل رشد کند، مهم است که کل سیستم ریشه بارور شود.
یعقوبنژاد با اشاره به جایگزینی مواد مغذی در گیاهان با کوددهی در پاییز، بیان کرد: کوددهی گیاهان در پاییز اهمیت بسیاری دارد، بهویژه برای درختان برگریز، زیرا بسیاری از مواد مغذی موجود در خاک در اوایل دوره رشد گیاهان (بهار) مصرف میشوند و برگ و میوه تولید میکنند.
وی اذعان داشت: برای جبران مواد مغذی ازدسترفته و آمادهسازی گیاهان برای فصل رشد بعدی، کوددهی پاییزه آنها نکته کلیدی است، زیرا هنگامی که مواد مغذی ازدسترفته جایگزین میشوند، گیاه نیز به نوبه خود دچار استرس بسیار کمتری شده و در برابر بیماریها مقاومتر خواهد شد.
وی تأکید کرد: کوددهی گیاهان در پاییز، مواد مغذی طبیعی خاک را که همیشه با برداشت محصول در حال کاهش است، در دسترس گیاهان و درختان قرار داده و سرزندگی و انعطافپذیری آنها را فراهم میکند، بهترین کودها برای استفاده در فصل پاییز، کودهای کامل دارای نیتروژن، فسفر، پتاسیم و همچنین مواد مغذی زیستی هستند که رشد ریشه را افزایش میدهند.
رئیس جهاد کشاورزی دهگلان، یادآور شد: درختان سالم و رنگارنگ با رنگهای زیبا در شاخوبرگ آنها یکی از موارد موردعلاقه هر کسی در مورد منظره درختان پاییزی میباشد، هیچچیز مانند رنگهای قرمز روشن، نارنجی و زرد و حتی قهوهای شدن برگها و درختان، پاییز را نشان نمیدهد.
وی در ادامه مطلب افزود: سلامت درختان به وجود مواد مغذی کلیدی بستگی دارد، با ازبینرفتن این مواد مغذی، هر درختی ممکن است مستعد بیماری یا حمله حشرات شود، بدون مواد مغذی مناسب، درخت ممکن است نتواند پتانسیل کامل خود را هم از نظر ارتفاع و هم در رشد شاخوبرگ برآورده کند.
یعقوبنژاد تشریح کرد: انتخاب کود مناسب و کوددهی در زمان درست از مهمترین کارهایی است که میتوان برای اطمینان از سلامت درختان خود و جلوگیری از مشکلات آینده انجام داد، با انجام کوددهی، مواد مغذی به خاک و به سیستم ریشه درخت تزریق میشود، این کار درختان را در برابر بیماریها و حشرات محافظت و به آنها اجازه میدهد تا رشد کنند.
وی با اشاره به تأثیر کوددهی در پاییز بر افزایش طول عمر گیاهان، تصریح کرد: درختان سرمایهای هستند که نهتنها باعث افزایش جذابیت ظاهری هر منطقه میشوند، بلکه بسیاری از مردم باهدف حفظ حریم خصوصی خود نیز درخت میکارند، درختان فوقالعاده ارزشمند هستند و باید از آنها محافظت شود.
یعقوبنژاد، عوامل مؤثر در انتخاب کودهای پاییزه و زمان مناسب کوددهی، تأمین نیتروژن دانست و افزود: از شروع مجدد رویشی تا گلدهی، جذب این عنصر کم است و جوانهها در این دوره رشد میکنند و در نتیجه گلدهی توسط ذخایر انباشته شده در قسمتهای چوبی و در ریشه در طول جذب پاییزی رخ میدهد.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان دهگلان متذکر شد: بیشتر درختان در بسترهای مالچ قرار دارند که در هنگام تجزیه از نیتروژن استفاده میکنند، همچنین نیتروژن بهمرورزمان از طریق شستشو از خاک از بین میرود، دما یکی دیگر از عواملی که نباید در طول کوددهی در پاییز دستکم گرفته شود، البته نباید کوددهی پاییزه در دمایی پایینتر از ۱۰-۱۲ درجه سانتیگراد انجام شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: متأسفانه در بازدیدهایی که از سطح مزارع برخی کشاورزان صورتگرفته است، علیرغم تأکیدات، کشاورزان از کود پاییزه استفاده نکرده و یا بهصورت سرک مصرف کردهاند که باعث گیاه سوزی و نابودی مزارعشان شده است.
انتهای پیام/
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!