حالت تاریک
شنبه, 04 مرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی کردتودی هستید؟
جوهرهایی که سلامت را تهدید می‌کنند
کردتودی گزارش می‌دهد:

جوهرهایی که سلامت را تهدید می‌کنند

خال‌کوبی یا تتو در سال‌های اخیر به یکی از جلوه‌های رایج زیبایی و هویت شخصی بدل شده است؛ اما آنچه اغلب نادیده گرفته می‌شود، عوارض پنهان و گاه جبران‌ناپذیر آن است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «کردتودی»، خال‌کوبی دیگر پدیده‌ای خاص یا زیرزمینی نیست در سال‌های اخیر با گسترش شبکه‌های اجتماعی و الگوگرفتن از چهره‌های معروف، انجام تتو به یکی از نمادهای ابراز هویت شخصی، اعتراض یا حتی زیبایی تبدیل شده است در میان جوانان، برخی آن را نوعی هنر و گروهی دیگر روشی برای پوشاندن زخم‌های روحی یا جسمی می‌دانند بااین‌حال، آنچه در این میان مغفول مانده، خطراتی است که با سوزن تتو به پوست و گاهی تا عمق جان نفوذ می‌کند.

 

سوزن‌هایی که بیماری تزریق می‌کنند

 یکی از شایع‌ترین راه‌های انتقال بیماری‌های عفونی، استفاده از تجهیزات غیراسترسی در فرایند خال‌کوبی است.

 سوزن‌هایی که به‌صورت مکرر و بدون ضدعفونی مناسب مورداستفاده قرار می‌گیرند، می‌توانند ناقل ویروس‌های خطرناکی مانند هپاتیت B، هپاتیت C و HIV باشند.

 مهران عباسی، متخصص بیماری‌های عفونی، در گفت‌وگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: خال‌کوبی اگر در مراکز غیربهداشتی و بدون نظارت انجام شود، می‌تواند به‌سادگی باعث انتقال بیماری‌های ویروسی شود که هپاتیت C یکی از جدی‌ترین آن‌هاست، چون علائمش دیر ظاهر می‌شود و ممکن است فرد تا سال‌ها ناقل باشد بدون آنکه بداند.

 وی افزود: علاوه بر ابزار کار، جوهرهای خال‌کوبی نیز می‌توانند منشأ بیماری باشند چرا که در بسیاری از موارد، جوهرهای تقلبی یا تاریخ‌گذشته بدون مجوز رسمی وارد بازار می‌شوند و این جوهرها ممکن است حاوی فلزات سنگین مانند سرب، آرسنیک یا نیکل باشند که در درازمدت موجب واکنش‌های آلرژیک، التهاب‌های پوستی یا حتی اختلالات خودایمنی می‌شوند.

 این متخصص بیماری‌های عفونی بیان داشت: در برخی موارد، بیماران با کهیر، خارش مزمن یا زخم‌های غیرقابل‌ترمیم مراجعه می‌کنند که منشأ آن‌ها مواد سمی موجود در جوهر تتو است.

 عباسی بیان داشت: یکی دیگر از مشکلات رایج پس از خال‌کوبی، بروز عفونت‌های موضعی در محل تتو است به‌طوری‌که این عفونت‌ها معمولاً به دلیل رعایت‌نکردن بهداشت توسط فرد اتوکار یا مراقبت ناکافی توسط خود فرد پس از انجام تتو ایجاد می‌شود قرمزی، ترشح چرک، تب، تورم و درد در ناحیه خال‌کوبی از نشانه‌های هشداردهنده هستند.

 در ادامه الهام توکلی متخصص پوست در این باره خاطرنشان کرد: اگر پس از تتو کردن هرگونه علائمی از عفونت یا واکنش پوستی مشاهده شد، مراجعه فوری به پزشک ضروری است چرا که گاهی تأخیر در درمان می‌تواند موجب گسترش عفونت به سایر بخش‌های بدن شود.

 

نبود نظارت کافی؛ خلأ بزرگ قانونی

 باوجود گسترش روزافزون مراکز خال‌کوبی، نظارت نهادهای مسئول بر این مراکز بسیار ضعیف است بسیاری از تتوکاران بدون مجوز رسمی و در محیط‌هایی خارج از استانداردهای بهداشتی فعالیت می‌کنند.

 فرانک صابری کارشناسان بهداشت محیط در این این باره بیان داشت: در برخی موارد، خال‌کوبی در منازل یا فضاهای زیرزمینی بدون رعایت اصول ضدعفونی، تهویه مناسب یا ابزار یک‌بارمصرف انجام می‌شود.

 این کارشناسان بهداشت محیط گفت: قوانین مشخصی برای نظارت بر فعالیت مراکز خال‌کوبی یا وجود ندارد یا اجرا نمی‌شود.

 وی عنوان داشت: لازم است وزارت بهداشت، شهرداری‌ها و نیروی انتظامی با همکاری هم مراکز غیرمجاز را شناسایی و با متخلفان برخورد کنند.

 

جوانان، قربانیان ناآگاهی

 بیشترین گروه سنی که به سمت خال‌کوبی کشیده می‌شوند، جوانان و نوجوانان هستند. این قشر، اغلب تحت‌تأثیر فضای مجازی، مدگرایی یا فشار همسالان اقدام به خال‌کوبی می‌کنند، بی‌آنکه از پیامدهای بهداشتی آن آگاه باشند.

 کارشناسان توصیه می‌کنند پیش از تصمیم‌گیری برای خال‌کوبی، افراد نسبت به خطرات آن مطالعه کافی داشته باشند، از سلامت روانی خود مطمئن شوند و تنها به مراکز مجاز و معتبر مراجعه کنند.

 خال‌کوبی شاید ظاهری جذاب و متفاوت به بدن بدهد، اما اگر بدون آگاهی، تحقیق و رعایت نکات ایمنی انجام شود، می‌تواند پیامدهای سنگینی به دنبال داشته باشد؛ از بیماری‌های عفونی و حساسیت‌های پوستی گرفته تا مشکلات قانونی. سلامت چیزی نیست که با مد و هیجان مقطعی به خطر بیفتد. پیش از آنکه سوزن تتو به پوست برسد، باید ذهن را با اطلاعات صحیح مجهز کرد.

 انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!