حالت تاریک
سه‌شنبه, 10 تیر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی کردتودی هستید؟
جنایات اسرائیل مصداق بارز نسل‌کشی است
رئیس کانون وکلای دادگستری کردستان:

جنایات اسرائیل مصداق بارز نسل‌کشی است

رئیس کانون وکلای دادگستری کردستان با اشاره به حملات اخیر رژیم صهیونیستی، این اقدامات را مصداق بارز جنایات جنگی و نسل‌کشی دانست و بر لزوم ایفای مسئولیت اجتماعی وکلا در این زمینه تأکید کرد.

امیر ضیاالدینی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «کردتودی» با اشاره به رسالت حرفه‌ای و اجتماعی نهاد وکالت در کشور گفت: کانون‌های وکلای دادگستری همواره در چارچوب وظایف صنفی و تخصصی خود، در زمینه‌های حقوقی، قانونی و اجتماعی ایفای نقش مؤثر داشته‌اند و در برهه‌های حساس تاریخی، مسئولیت اجتماعی خود را به‌درستی انجام داده‌اند.

رئیس کانون وکلای دادگستری کردستان با اشاره به نقش نهادهای بین‌المللی حقوقی افزود: در پی تجاوز آشکار رژیم صهیونیستی به خاک کشورمان، نخستین بیانیه‌ محکومیت توسط اتحادیه بین‌المللی کانون‌های وکلای دادگستری صادر شد که اقدامی بجا و شایسته در دفاع از حقوق ملت ایران بود.

وی با بیان اینکه هیئت مدیره جدید کانون وکلای کردستان در مدت کوتاه فعالیت خود نشست‌های علمی و تخصصی متعددی برگزار کرده‌اند، اظهار کرد: در این نشست‌ها، مسائل کلان حقوقی استان و کشور با حضور صاحب‌نظران، اساتید و فعالان مدنی به بحث و بررسی گذاشته شد و آثار بسیار مثبتی به‌همراه داشت.

رئیس کانون وکلای کردستان با اشاره به تجاوز نظامی اخیر رژیم اسرائیل به خاک ایران گفت: همه ما شاهد جنایات بی‌سابقه‌ای هستیم که توسط این رژیم در سرزمین‌های اشغالی صورت گرفته است، جنایاتی که مصداق بارز جنایات جنگی و نسل‌کشی بوده و جان بیش از ۵۲ هزار انسان بی‌گناه، به‌ویژه کودکان، را گرفته است.

وی افزود: نکته تأسف‌بار آنجاست که در کنار کشتار، از ارسال کمک‌های بشردوستانه نیز جلوگیری شده است، اقدامی که خلاف اصول بنیادین حقوق بین‌الملل بشردوستانه است و دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) نیز اخیراً احکام بازداشت برای نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی و دیگر مسئولان آن صادر کرده است؛ احکامی که کشورهای عضو اساسنامه رم موظف به اجرای آن هستند.

ضیاالدینی با اشاره به موضع‌گیری‌های سیاسی اخیر مقامات رژیم اسرائیل، اظهار داشت: هیچ انسان آزاده‌ای نمی‌تواند بپذیرد که عامل اصلی این تجاوزات، خود را ناجی مردم ایران معرفی کند لذا چنین ادعاهایی از سوی کسانی که به‌عنوان جنایتکار بین‌المللی شناخته می‌شوند، نه‌تنها غیرقابل‌پذیرش بلکه نوعی تحقیر افکار عمومی است.

وی در ادامه از بررسی تخصصی سه محور مهم حقوقی در کمیسیون حقوق بشر و بین‌الملل کانون وکلای کردستان خبر داد و گفت: این سه محور شامل بررسی مبنای تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به ایران بر اساس نظریه دفاع مشروع پیش‌دستانه، اصول بنیادین حقوق بشردوستانه بین‌المللی در چارچوب کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو 1949 و مفهوم حقوقی آتش‌بس و تمایز آن با مفاهیمی همچون ترک مخاصمه و صلح پایدار است.

وی در پایان تأکید کرد: ما با پرهیز از پیش‌داوری و با تکیه بر حقایق می‌کوشیم مسئولیت روشنگری خود را ایفا کنیم و صدای مردم مظلوم و قربانیان جنگ و خشونت را به گوش جهانیان برسانیم.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!