حالت تاریک
سه‌شنبه, 10 تیر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی کردتودی هستید؟
پاسخی نکوتر به نیکی دیگران
در حکمت ۶۲ نهج‌البلاغه آمده است؛

پاسخی نکوتر به نیکی دیگران

امام علی (ع) در حکمت ۶۲ نهج‌البلاغه پاسخی نکوتر به نیکی دیگران را عنوان کردند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «کردتودی»، امام علی (ع) در حکمت ۶۲ نهج‌البلاغه پاسخی نکوتر به نیکی دیگران را عنوان کردند.

وَ قَالَ (علیه السلام): إِذَا حُيِّيتَ بِتَحِيَّةٍ فَحَيِّ بِأَحْسَنَ مِنْهَا، وَ إِذَا أُسْدِيَتْ إِلَيْكَ يَدٌ فَكَافِئْهَا بِمَا يُرْبِي عَلَيْهَا، وَ الْفَضْلُ مَعَ ذَلِكَ لِلْبَادِئِ.

 و فرمود (ع): چون تو را درود گفتند، در پاسخ، درودى بهتر گوى و چون دستى از سر احسان به سوى تو دراز شد، به احسانى بيش‌تر، پاداشش ده و فضيلت از آن كسى است كه آغاز كرده است.پاداش برتر:
امام علی (علیه‌السلام) در این کلام حکمت‌آمیز به یک اصل مهم قرآنى و اسلامى اشاره کرده مى‌فرماید: «هنگامى که به تو تحیتى گویند به صورتى بهتر پاسخ‌گوى و هرگاه هدیه‌اى براى تو فرستند آن را به صورت افزون‌تر پاداش ده. با این حال فضیلت از آن کسى است که ابتدا کرده است»؛ (إِذَا حُیِّیتَ بِتَحِیَّة فَحَیِّ بِأَحْسَنَ مِنْهَا، وَإِذَا أُسْدِیَتْ إِلَیْکَ یَدٌ فَکَافِئْهَا بِمَا یُرْبِی عَلَیْهَا، وَالْفَضْلُ مَعَ ذَلِکَ لِلْبَادِی).

اخلاق اسلامى مى‌گوید؛ هیچ کار خوبى را نباید بدون پاداش گذاشت؛ خواه سخن احترام‌آمیزى باشد یا اقدام عملى، بلکه بهتر آن است که پاداش برترى داشته باشد؛ مثلاً اگر کسى به ما بگوید «سلام علیکم» بهتر آن است که در پاسخ بگوییم «سلام‌علیکم و رحمة‌الله» و هرگاه کسى هدیه مختصرى براى ما بفرستد ما در موقع مناسب هدیه بهتر و بیش‌تر براى او بفرستیم.

این کار سبب مى شود پیوند محبت و دوستى در میان افراد جامعه روزبه‌روز بیش‌تر شود و روح حق‌جویى و حق‌طلبى و حق‌شناسى تقویت شود و زندگى در چنین جامعه‌اى بسیار توأم با آرامش خواهد بود.

در حالات بزرگان اسلام نمونه‌هاى عملى این دستور به وضوح دیده مى‌شود. از جمله این که یکى از راویان اخبار مى‌گوید؛ من نزد حسن‌بن‌على (علیه‌السلام) بودم کنیزى بر آن حضرت وارد شد و دسته گلى تقدیم آن حضرت کرد، حضرت فرمود: «أنْتِ حُرُّ لِوَجْهِ اللّهِ تَعالى; تو براى خدا آزادى».

به این ترتیب حضرت در برابر اهداى یک دسته گل این کنیز را براى همیشه آزاد کرد.

منبع: نهج‌البلاغه
انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!