حالت تاریک
دوشنبه, 26 مرداد 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی کردامروز هستید؟
دین را نمی‌توان با خشونت همراه کرد
یک عالم اهل سنت کردستان:

دین را نمی‌توان با خشونت همراه کرد

عالم اهل سنت کردستان در سالروز تأسیس گروهک دموکرات، با اشاره به پرونده‌های فاطمه اسدی و ناهید فاتحی کرجو، گفت: مردم کردستان سال‌ها طعم تلخ ناامنی را چشیده‌اند و این زخم‌ها هنوز باز است.

عالم اهل سنت کردستان در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «کردامروز»، اظهارداشت: روایت قربانیان حوادث کردستان باید بدون تحریف و با تکیه بر اسناد و خاطرات خانواده‌ها برای نسل جوان بازگو شود.

وی با اشاره به سرگذشت قربانیان اقدامات مسلحانه گروهک‌های کردی، بر ضرورت بازخوانی این پرونده‌ها و انتقال روایت خانواده‌های شهدا به نسل جوان تأکید کرد و افزود: برای قضاوت درباره جریان‌های سیاسی و مسلحانه‌ای که در چند دهه گذشته در کردستان فعالیت داشته‌اند، باید به تاریخ، اسناد و روایت افرادی مراجعه کرد که خودشان درگیر این حوادث بوده‌اند.

عالم اهل سنت بیجار اظهارکرد: مردم کردستان در طول سال‌های گذشته حوادث تلخ زیادی را پشت سر گذاشته‌اند و در بسیاری از این اتفاقات، خانواده‌هایی داغدار شده‌اند که شاید صدای آنها آن‌گونه که باید شنیده نشده باشد.

وی یادآور شد: امروز اگر قرار است درباره گذشته صحبت کنیم، نباید تنها به اظهارات گروه‌های سیاسی یا روایت‌های رسمی اکتفا کنیم؛ بلکه باید سراغ خانواده‌هایی رفت که عزیزان خود را از دست داده‌اند و اجازه داد آنها نیز آنچه بر سرشان آمده است را بیان کنند.

 فاطمه اسدی؛ پرونده‌ای که هنوز محل بحث است

ماموستا روانگرد در ادامه با اشاره به پرونده فاطمه اسدی گفت: ماجرای این بانوی کُرد یکی از پرونده‌هایی است که در سال‌های اخیر بار دیگر مورد توجه افکار عمومی قرار گرفته و مستندها و گزارش‌های مختلفی درباره آن منتشر شده است.

وی افزود: فاطمه اسدی از جمله قربانیانی است که سرگذشت او سال‌ها برای بسیاری از مردم ناشناخته بود و بازخوانی این پرونده نشان داد که در جریان درگیری‌های مسلحانه آن سال‌ها، مردم عادی نیز هزینه‌های سنگینی پرداخت کرده‌اند.

عالم اهل سنت بیجار تأکید کرد: فارغ از نگاه‌های سیاسی، آنچه اهمیت دارد این است که سرگذشت افرادی مانند فاطمه اسدی فراموش نشود و نسل جدید بداند در سال‌های پرالتهاب کردستان چه اتفاقاتی برای مردم این منطقه رخ داده است.

ماموستا روانگرد گفت: وقتی یک خانواده سال‌ها چشم‌انتظار سرنوشت عزیز خود بوده، این موضوع فقط یک پرونده سیاسی نیست؛ یک رنج انسانی است و باید با همین نگاه درباره آن صحبت کرد.

ناهید فاتحی؛ روایتی که باید شنیده شود

این عالم اهل سنت بیجار همچنین به سرگذشت ناهید فاتحی کرجو اشاره کرد و گفت: درباره این دختر نوجوان نیز روایت‌های مختلفی وجود دارد و آنچه اهمیت دارد، ثبت دقیق این روایت‌ها و بررسی اسناد مربوط به آن است.

وی افزود: ناهید فاتحی کرجو در جریان حوادث مسلحانه اوایل انقلاب در کردستان جان خود را از دست داد و سرگذشت او در سال‌های بعد به یکی از روایت‌های شناخته‌شده درباره قربانیان آن دوره تبدیل شد.

عالم اهل سنت کردستان ادامه داد: نباید اجازه دهیم چنین پرونده‌هایی تنها در مناسبت‌ها مطرح شوند و دوباره به فراموشی سپرده شوند. اگر درباره این افراد مستند، فیلم یا گزارش تهیه می‌شود، باید تا حد امکان به سراغ خانواده‌ها، شاهدان و اسناد رفت تا روایت دقیق‌تری به جامعه ارائه شود.

وی با بیان اینکه «تاریخ را نمی‌توان با حذف بخشی از واقعیت روایت کرد»، اظهار کرد: نسل جوان باید بداند که مردم کردستان خودشان در بسیاری از این حوادث قربانی بوده‌اند و نباید همه مردم یک منطقه را با عملکرد یک جریان سیاسی یا گروه مسلح یکی دانست.

 تفکیک مردم کردستان از گروه‌های مسلح

ماموستای کردستانی یکی از نکات مهم در بازخوانی تاریخ کردستان را تفکیک میان مردم و گروه‌های سیاسی دانست و گفت: مردم کُرد ایران همواره بخشی از ملت ایران بوده‌اند و نباید اقدامات گروه‌های مسلح به پای یک قوم یا یک منطقه نوشته شود.

وی افزود: مردم کردستان در طول سال‌های گذشته برای حفظ امنیت، آرامش و زندگی خود هزینه‌های زیادی داده‌اند. بسیاری از خانواده‌ها در این حوادث داغدار شده‌اند و امروز وظیفه ماست که این واقعیت‌ها را منصفانه برای نسل جدید بیان کنیم.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!