حالت تاریک
دوشنبه, 26 مرداد 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی کردامروز هستید؟
صبورتر از سنگ صبور
یادداشت؛

صبورتر از سنگ صبور

آزادگان، گنجینه‌های ارزشمندی هستند که در درون آن، فرهنگ انسان‌ساز دوران اسارت نهفته است، ثبت وقایع اسارت، پلی برای انتقال فرهنگ اسارت از درون اردوگاه‏ها به شهرهای میهن اسلامی ایران است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «کردامروز»، بیست و ششمین روز از مردادماه یادآور بازگشت سرفرازانه آزادگان به میهن در سال ۱۳۶۹ و فرصتی برای مرور رشادت‌های این غیور مردان است.

 سال ۱۳۶۹ سالی پر تلاطمی برای مردم ایران بود، در گرماگرم تابستان، روز ۲۶ مرداد سال ۱۳۶۹ بالاخره جمهوری اسلامی ایران با سربلندی توانست رزمندگانی را که مجاهدانه از دین و شرف و خاک کشور دفاع کرده و در دست دشمن اسیر شده بودند، به وطن بازگرداند.

 روز ۲۶ مرداد سال ۱۳۶۹، میهن اسلامی شاهد حضور اولین گروه آزادگان سرافرازی بود که پس از سال‌ها اسارت در زندان‌ها و اسارتگاه‌های رژیم بعث عراق، قدم به خاک پاک میهن اسلامی خود گذاشتند.

 در ۲۲ مرداد ۶۹، تبادل حدود ۵۰ هزار آزاده را با همین تعداد اسیر عراقی و با هماهنگی دستگاه‌های دیگر صورت گرفت، اسرای آنها همگی نظامی و اما اسرای ما بیشتر بسیجی و غیرنظامی، این تفاوت اصلی ما بود، امروز روز شادی ملت است، روزی که نه‌تنها خانواده‌های آزادگان خوشحال شدند، بلکه تمام آزادگان جهان شاد بودند.

 آزادگان، صبورتر از سنگ صبور و راضی‌ترین کسان به قضای الهی بودند، اینان سینه‌هایی فراخ‌تر از اقیانوس داشتند که از همه‌جا و همه‌کس بریده و به خدا پیوسته بودند، آزاده نامیده شدند، چون از قید نفس و نفسانیات رهایی‌یافته بودند.

 آزادگان، باایمان راسخ خود در برابر همه فشارهای جسمی و روحی دشمنان ایستادند و روابط اجتماعی جامعه کوچک اردوگاهی خود را بر پایه اخلاق حسنه بنا نهادند و از شکنجه‌های مزدوران بعث هراسی به خود راه ندادند.

 اسرای سرافراز ایرانی از چند نقطه مرزی با تشریفات وارد کشور شدند و نخستین واکنش آنان، بوسه بر خاک ایران و ریختن اشک شوق بود، زیارت مرقد مطهر حضرت امام خمینی (ره) و همچنین بیعت با جانشین خلف وی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، از نخستین برنامه‌ها و اقدامات مشترک آزادگان سرافراز ایرانی بود.

 مقام معظم رهبری درباره آزادگان چنین فرموده‌اند: یکی از چیزهایی که شما و دل‌هایتان را زنده و پر امید نگه می‏داشت، یاد آن چهره و روحیه پرصلابت امام عزیزمان بود، آن بزرگوار هم خیلی به یاد اسرا بودند، حال پدری را که فرزندانش به این شکل از او دور شده باشند، راحت می‌شود، درک کرد.

 مسئله اسارت طولانی فرزندان این ملت به نوبه خود امتحان دیگری بود که ملت ما با موفقیت آن را به انجام رسانده و اسرای ما همانند ملت ایران، از خود آزادمردی نشان دادند و سرانجام با موفقیت و سرافرازی به وطن بازگشتند.

 اسرا در دوران اسارت، شرایط سختی را گذراندند، اما درعین‌حال با حفظ دین و اعتقادات و دلبستگی خود به اسلام، امام و انقلاب، موجب افتخار و آبرومندی ملت خود در برابر دشمن شدند.

 آزادگان، گنجینه‌های ارزشمندی هستند که در درون آن، فرهنگ انسان‌ساز دوران اسارت نهفته است، ثبت وقایع اسارت، پلی برای انتقال فرهنگ اسارت از درون اردوگاه‏ها به شهرهای میهن اسلامی ایران است.

 بازگشت آزادگان غیور بـه ایران اسلامی، موهبتی اسـت وصف‌ناپذیر کـه شادی دل‌های بسیاری را بـه همراه آورد و غرور و فخر ملی‌مان را افزود، این روز بزرگ، یادآور بازگشت غرورآفرین مردان و زنان آزاده‌ای اسـت کـه پس از تحمل سال‌ها شکنجه و دوری از عزیزان بـه شرف افتخار آزادگی نائل شدند.

 صبوری خانواده این عزیزان در دوران اسارت بسیار مایه افتخار و مباهات بود، آزادگان آمدند همان‌طور کـه رفته بودند، دلیر و مقاوم، نستوه و استوار، امیدوار و دلاور آمدند با همان صلابت همیشگی!

نویسنده: محمد خالدیان فعال رسانه‌ای

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!