حالت تاریک
دوشنبه, 26 آبان 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی کردتودی هستید؟
آب، طلای مایع کمیاب است
یک فعال محیط‌زیست:

آب، طلای مایع کمیاب است

یک فعال محیط‌زیست گفت: آب، طلای مایع کمیاب می‌باشد و امروز بیش از هر زمان دیگری در معرض تهدید است اگر مدیریت درست نداشته باشیم آینده بشر با کم‌آبی شدید روبه‌رو خواهد شد.

امیر حشمتی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «کردتودی»، با سخنانی هشداردهنده به بحران جهانی آب پرداخت و تأکید کرد: سهم آب شیرین قابل شرب در کره زمین بسیار محدود است و متأسفانه همین مقدار اندک نیز به درستی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. 

وی گفت: بی‌توجهی انسان‌ها نه تنها منجر به مصرف بی‌رویه و هدررفت آب می‌شود، بلکه رفتارهای ناصحیح و آلاینده‌ها این منبع حیاتی را نیز تهدید می‌کنند و این وضعیت اهمیت آب و چالش‌های پیش روی تأمین آن را بیش از پیش آشکار ساخته است. 

این فعال محیط‌زیست در ادامه افزود: در جهانی که دسترسی به آب پاک روزبه‌روز دشوارتر می‌شود حفظ این منبع ارزشمند یک وظیفه همگانی است.  

حشمتی آب را ۶ دلیل ماهیت حیاتی‌اش برای بقای انسان‌ها و سیاره زمین «طلای مایع» نامید و یادآور شد که سرانه مصرف آب برای هر فرد به طور متوسط روزانه حدود ۱۴۰ لیتر است. 

وی هشدار داد که ادامه این روند می‌تواند بحران‌های کم‌آبی شدید را در سراسر جهان رقم بزند و یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌های آینده پایداری تخصیص منابع آبی فعلی و آتی است هرچه آب کمیاب‌تر شود، مدیریت آن اهمیت بیشتری پیدا خواهد کرد.

 به گفته وی، یافتن تعادل میان نیازهای مصرفی انسان‌ها و نیازهای محیط‌زیستی گامی اساسی در تضمین پایداری منابع آبی است و همین امروز باید برای کاهش مصرف آب چاره‌ای اندیشیده شود.  

مسئول اداره آموزش و مشارکت مردمی محیط‌زیست کردستان با اشاره به رشد سریع جمعیت، شهرنشینی، توسعه اقتصادی و تغییرات اقلیمی این عوامل را فشارهای فزاینده‌ای بر منابع آبی کره زمین دانست. 

وی افزود: همزمان با کاهش چشمگیر منابع آب شیرین نیاز به تولید مواد غذایی و محصولات کشاورزی با مصرف آب کمتر بیش از پیش احساس می‌شود. 

حشمتی تأکید کرد: دولت‌ها باید سیاست‌های علمی و مبتنی بر شواهد طراحی کنند و با استفاده از داده‌ها، نوآوری و هماهنگی میان‌بخشی به مدیریت بهتر آب کمک نمایند.

وی افزود: این سیاست‌ها باید با افزایش جذب سرمایه، قانون‌گذاری، توسعه فناوری و ظرفیت‌سازی حمایت شوند و همچنین کشاورزان و بخش خصوصی باید تشویق شوند تا در راه‌حل‌های یکپارچه برای استفاده کارآمدتر و حفظ آب مشارکت فعال داشته باشند.  

این فعال محیط‌زیست در ادامه سخنان خود به نقش شهروندان در مدیریت مصرف آب پرداخت و گفت: همه ما موظفیم شیوه‌های استفاده از آب را در زندگی روزمره بهبود بخشیم و احترام الگوی مصرف آب تحت تأثیر نوع غذایی است که می‌خوریم و نحوه تولید آن.

وی در ادامه گفت: انتخاب غذاهای محلی و فصلی، کاهش هدررفت غذا و جلوگیری از آلودگی آب می‌تواند تأثیر مثبتی بر الگوی مصرف داشته باشد. 

حشمتی سپس به راهکارهای عملی اشاره کرد و توضیح داد که صرفه‌جویی در آشپزخانه، حمام و باغ می‌تواند تغییرات بزرگی ایجاد کند. 

وی مثال زد که قرار دادن ظرف آب در یخچال به جای انتظار برای سرد شدن شیر آب می‌تواند روزانه تا ۱۰ لیتر آب صرفه‌جویی کند، یا بستن شیر هنگام مسواک زدن مانع از هدررفت بیش از ۶ لیتر آب در هر دقیقه می‌شود. همچنین دوش گرفتن به جای حمام طولانی، نصب شیرآلات کم‌مصرف، تعمیر شیرهای چکه‌کننده و استفاده از آب باران برای آبیاری باغچه از جمله اقداماتی است که می‌تواند مصرف آب را به شکل چشمگیری کاهش دهد.  

این فعال محیط‌زیست هشدار داد که نباید به دلیل رایگان بودن یا عدم پرداخت مستقیم هزینه آب، آن را هدر داد. 

وی سرمایه‌گذاری بر آموزش کودکان در زمینه اهمیت مدیریت آب و حفاظت از محیط‌زیست را کارآمدترین روش برای تضمین آینده‌ای پایدار دانست و گفت: بیایید فرزندان خود را آگاه سازیم تا آن‌ها نیز در حفظ این میراث ارزشمند کوشا باشند.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!