«کرتودی» گزارش میدهد؛
کشت وسیع طلای سرخ در منطقه لیلاخ
زعفران که به طلای سرخ نیز معروف است، به گرانترین ادویه جهان شناخته میشود، این محصول به دلیل کم آب بر بودنش، به الگوی کشت مناسبی برای کشاورزان تبدیل شده است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «کردتودی»، دشت پهناور لیلاخ، مملو از حیات و زندگی، نعمت، برکت و فراوانی و کار تلاش است، شاید چند سال پیش کسی فکرش را هم نمیکرد که در منطقه لیلاخ بتوان محصول زعفران را کشت و برداشت کرد، طبق اسناد قدیمی و روایت گذشتگان، زعفران از قدیم در لیلاخ کشت میشده است.
روناک زرین، کارشناس باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان دهگلان، اظهار داشت: بالغ بر ۶/۵ هکتار از سطح مزارع شهرستان دهگلان زیر کشت محصول زعفران میباشد، پیشبینی میشود از این سطح زیر کشت ۳۰ کیلوگرم طلای سرخ را برداشت کنیم.
زرین عنوان کرد: زعفران گیاهی چند ساله بوده که در سال سوم به اوج برداشت خود میرسد، در سالهای اول و دوم برداشت آن به نسبت سال سوم کمتر است، کشت زعفران از لحاظ اشتغالزایی و درآمدزایی میتواند بسیار مفید واقع شود.
زرین در ادامه مطلب افزود: باتوجهبه کاهش نذورات جوی و کمبودن آبهای زیرزمینی و شرایطی که کشت زعفران داشته و به آب کمتری نیاز دارد، به کشاورزان توصیه میشود که این محصول را کشت کنند.
کشت زعفران، اشتغالزایی خانوادگی را به وجود آورده است
علی کنعانی، کشاورز زعفرانکار ساکن روستای قادر مرز بیان کرد: حدود ۵ سال است که به کشت محصول زعفران این طلای زرد مشغول هستیم، تقریباً کل اعضای خانواده در برداشت این محصول همدیگر را کمک میکنند، ۳ هزار مترمربع از زمینهای کشاورزیام را به کشت زعفران اختصاص دادهام.
کنعانی در ادامه گفت: زعفران محصولی است که در آخرین ماه تابستان آن را کشت کرده و در دومین ماه پاییز یعنی آبانماه آن را برداشت میکنیم، زعفران به آب کمی نیاز دارد و البته نیاز آن به آب در زمانی است که با هیچکدام از محصولات تداخل ندارد.
کنعانی اذعان داشت: برای هزار مترمربع کشت این محصول به ۴۵۰ کیلوگرم بذر زعفران نیاز است، محصولی که خانوادگی آن را برداشت میکنیم به تهران، کرج، اصفهان، تبریز و... نیز ارسال میشود، از اقصینقاط کشور سفارش این محصول را داریم.
کنعانی تشریح کرد: حدود ۵ الی ۶ نفر بهصورت مستقیم در برداشت این محصول نقش دارند و برای ۶ نفر نیز بهصورت غیرمستقیم اشتغالزایی صورتگرفته است، باتوجهبه اینکه با بی بارانی و بحران کمآبی روبهرو هستیم، تنها با یکبار میتوان آبیاری محصول را انجام داد، اما برای تولید یک کیلوگرم سیبزمینی ما به ۳۰۰ لیتر آب نیاز داریم.
کنعانی در ادامه مطلب اضافه کرد: برای جداسازی محصول زعفران از گل آن، کلالهٔ زعفران به سه قسمت تقسیم میشود، قسمت اول آن سفیدرنگ، قسمت دوم زرد و قسمت سوم آن که زعفران اصلی نیز نام دارد، قرمزرنگ است، قسمت زرد و قرمزرنگ را از همدیگر جدا کرده و پس از ۲۴ ساعت خشک میشود.
مسعود حیدریان، رئیس جهاد کشاورزی شهرستان دهگلان اعلام کرد: بر اساس مطالعات و تحقیقاتی که مرکز تحقیقات و آموزش جهاد کشاورزی استان صورت گرفت، اقلیم منطقه دهگلان، یک اقلیم مناسب برای توسعه کشت زعفران میباشد.
حیدریان تأکید کرد: زعفران یک محصول کم آب بر هست و در الگوی کشت از جایگاه خاصی برخوردار است، خواستگاه زعفران ایران زاگرس، منطقه کردستان و در دشت سرسبز لیلاخ است، ریشه این محصول در اصل به مناطق زاگرس نشین بر میگردد.
حیدریان در ادامه تصریح کرد: در بحث دارویی زعفران در جایگاه نخست گرانترین ادویهٔ دنیا قرار دارد که کشور مقام نخست را در جهان در تولید این طلای سرخ را دارد، زعفران ایران یکی از باکیفیتترین و خاصترین زعفرانها میباشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر بتوان کشت این محصول را در دهگلان با اعطای تسهیلات و برنامهریزی مناسب و آموزشهای لازم و مهارتهای مربوطه در زمینه کشت زعفران، بدون شک، کشت این محصول را در منطقه بالا خواهد برد.
عطر، طعم و مزهٔ زعفران تولیدی منطقه لیلاخ به شهادت مصرفکنندگان متفاوت است، شرایط اقلیمی باعث شده تا روزبهروز کاشت زعفران در منطقه لیلاخ و شهرستان دهگلان افزایش پیدا کند.
انتهای خبر/
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!