حالت تاریک
چهارشنبه, 15 بهمن 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی کردامروز هستید؟
وجود ۸ هزار چاه غیرمجاز در کردستان
مدیرعامل آب منطقه‌ای کردستان خبر داد:

وجود ۸ هزار چاه غیرمجاز در کردستان

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان با هشدار نسبت به تداوم برداشت‌های بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی، از انسداد ۵۰۵ حلقه چاه غیرمجاز در سال جاری خبر داد و گفت: همچنان حدود هشت هزار حلقه چاه بدون مجوز در استان فعال است.

 آرش آریانژاد در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی  پایگاه خبری تحلیلی «کردامروز»،با اشاره به تأثیر تغییرات اقلیمی و کاهش بارندگی‌های سال‌های اخیر، اظهار کرد: استفاده ناپایدار از منابع آب زیرزمینی و توسعه نامتوازن بخش کشاورزی، موجب افت محسوس سطح آبخوان‌ها در بخش‌هایی از استان به‌ویژه دشت‌های شرقی شده است.

وی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۰۵ حلقه چاه غیرمجاز، عمدتاً در مناطق شرق استان، مسدود شده که نتیجه این اقدام، بازگشت حدود ۱۷.۸ میلیون مترمکعب آب به سفره‌های زیرزمینی بوده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۱۶ هزار حلقه چاه مجاز در استان وجود دارد، گفت: نزدیک به هشت هزار حلقه چاه غیرمجاز نیز شناسایی شده که اگرچه بخشی از آن‌ها عمق کمی دارند، اما تداوم فعالیتشان می‌تواند تعادل منابع آب زیرزمینی را بر هم بزند.

آریانژاد با تأکید بر ممنوعیت حفر چاه جدید در دشت‌های بحرانی شرق استان، تصریح کرد: صدور مجوز حفر چاه تنها در موارد خاص و به‌صورت چاه جایگزین انجام می‌شود و برای مصارف کشاورزی هیچ‌گونه پروانه جدیدی صادر نخواهد شد.

وی انسداد چاه‌های غیرمجاز را بخشی از طرح احیا و تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی دانست و گفت: نصب کنتورهای هوشمند، جلوگیری از اضافه‌برداشت چاه‌های مجاز، اصلاح پروانه‌های بهره‌برداری، استقرار گروه‌های حفاظت و اجرای برنامه‌های فرهنگی و مشارکتی از دیگر اقدامات در دست اجراست.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان در پایان با اشاره به بارش‌های مناسب سال آبی جاری، از کشاورزان خواست با رعایت الگوی کشت، پرهیز از اضافه‌کشت، استفاده از محصولات کم‌آب‌بر و مدیریت صحیح آبیاری، در حفظ منابع آب زیرزمینی استان مشارکت جدی داشته باشند.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!