حالت تاریک
چهارشنبه, 15 بهمن 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی کردامروز هستید؟
سرعت‌گیرهای بدون علائم، قاتل خاموش خودروها!
گلایه‌ای که ساکنان روستاهای دهگلان از مسئولان دارند؛

سرعت‌گیرهای بدون علائم، قاتل خاموش خودروها!

افزایش سرعت‌گیرها و غیراستاندارد بودن آنها در محور دهگلان به بلبان‌آباد و البته بدون هیچ علائمی باعث واردساختن خسارات مالی به خودروها و افزایش گلایه شهروندان شده است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «کردتودی»،  استاندارد نبودن سرعت‌گیر در راه‌های اصلی محور دهگلان برای رانندگان مشکلات فراوانی را ایجاد کرده است که این موضوع باعث بروز حوادث رانندگی در طول روز به‌ویژه در هنگام شب خواهد شد.

 ایجاد سرعت‌گیر در مناطق مختلف شهری یکی از مهم‌ترین و بهترین راه‌های کاهش میزان تصادفات در معابر شهری و بین‌شهری محسوب می‌شود، ولی بحث استانداردسازی این سرعت‌گیرها از احداث خود آنان مهم‌تر است.

 افزایش سرعت‌گیرها و غیراستاندارد بودن آنها در محور دهگلان به بلبان‌آباد و البته بدون هیچ علائمی باعث واردساختن خسارات مالی به خودروها و افزایش گلایه شهروندان شده است.

 به گفته ساکنان و شهروندان، نصب کاهنده سرعت به‌جای آنکه ابزاری برای کنترل سرعت خودروها و پیشگیری از وقوع تصادفات باشد کارکرد برعکس پیدا کرده و منجر به ایجاد مشکلاتی برای مردم شده است.

صابر محمدی، از اهالی روستای تازه‌آباد چراغ‌آباد در این باره افزود: راهداری دهگلان بدون اطلاع‌رسانی قبلی اقدام به ایجاد سرعت‌گیر کرده است، اما مشکل ما چیز دیگری است، ما بابت ساخت سرعت‌گیر از راهداری متشکریم، اما اینکه ایجاد این سرعت‌گیر آن هم بدون علائم هشداردهنده خیلی خطرناک است.

محمدی در ادامه گفت: چند روز پیش من از مسیر تردد کردم که با دیدن سرعت‌گیر بدون علائم سریع توقف کردم، یک دستگاه کامیون تریلی که در پشت سر من قرار داشت به‌محض ترمز من سریع ترمز کرد و دو تا از چرخ‌هایش قفل شده و به‌صورت خیلی وحشتناکی در محور قیچی کرد و دستگاه دچار مشکل شد.

وی در ادامه اذعان داشت: ما بر این عقیده‌ایم که سرعت‌گیرهای متعدد و مرتفع، نه‌تنها بر هزینه مالی مردم اضافه می‌کند، بلکه برخی از آنها غیرقابل‌تحمل است و اعصاب و روان مردم را آزار می‌دهد، بودن این سرعت‌گیرها تنها به نفع مکانیکی‌ها و تعمیرگاه‌های مجاز خودرو خواهد بود، چون هر بار که در این مسیر تردد کنیم، دچار حادثه خواهیم شد.

 عزیز منصوری در گفتگو با خبرنگار کردتودی افزود: من تابه‌حال ندیده بودم که در بین راه، آن هم در جادهٔ اصلی سرعت‌گیر گذاشته شود، در جاده اصلی رانندگان به تنها چیزی که فکر نمی‌کنند، بودن سرعت‌گیر در مسیر است، البته وجود سرعت‌گیرهای بدون علائم خود عامل اصلی تصادف و حادثه رانندگی خواهد بود.

 منصوری در ادامه تشریح کرد: دلیل را از اداره متولی جویا شدیم، می‌گویند که ما دستور مستقیم از شورای ترافیک شهرستان داشته و اقدام به نصب سرعت‌گیر کرده‌ایم، من از این شورا یک سؤال دارم، شما برای نصب چنین سرعت گیری دستور داده‌اید، اما برای نصب تابلوهای هشداردهنده، هشدار نداده‌اید؟! این یعنی چه؟

گلایه اهالی روستاهای سرنجیانه، مبارک‌آباد، تازه‌آباد چراغ‌آباد، قادر مرز از نصب سرعت‌گیرهای متعدد و مرتفع و بدون علائم هشداردهنده در طول مسیر

 یکی از اهالی روستای سرنجیانه با انتقاد از این موضوع، گفت: از ابتدای ورود به روستا از محور اصلی دو سرعت‌گیر بدون علائم و در انتهای روستا نیز دو سرعت‌گیر دیگر به همان شکل ایجاد کرده‌اند، سرعت‌گیرهایی که فاقد علایم هشداردهنده بوده و راننده وقتی‌که یکباره به سرعت‌گیر می‌رسد با سکوی پرشی مواجه می‌شود و علاوه بر احساس ناخوشایند برای سرنشینان و صاحب خودرو، وسیله نقلیه نیز متحمل خسارت خواهد شد.

 

 مفاخری، تأکید کرد: سرعت‌گیرها برای جلوگیری از سرعت غیرمجاز و پیشگیری از تصادفات مؤثر است، یعنی عملاً در طول مسیر جاده اصلی کاربردی ندارد، چرا باید رانندگان قانون‌مدار به دلیل وجود سرعت‌گیرهای غیراستاندارد متضرر شوند؟

 وی تصریح کرد: سرعت‌گیرها بدون رعایت استانداردهای لازم نصب شده‌اند و همین امر موجب کارکرد معکوس آنها، افزایش ریسک و اختلال در ترافیک شده و آنها را به ابزاری ناکارآمد در طول مسیر تبدیل کرده است، مسئولان به‌جای هزینه‌های زیادی در این قسمت به پایان‌بخشیدن به بخش تعریض هر چه زودتر جاده دهگلان به بلبان‌آباد بپردازند.

 مفاخری در ادامه همین مطلب متذکر شد: حدود دو سال است که از طریق رسانه و خبرنگاران موضوع تعریض جاده را برای یادآوری مسئولان پیگیری می‌کنیم، اما انگار این روند یادآوری باید هر شش ماه یک‌بار به مسئولان گوشزد و یادآوری شود، به‌جای هزینه‌های هنگفت در زمینه‌ای که اصلاً به چشم نمی‌اید، پروژه ناتمام را به پایان برسانند.

 یک راننده وسیله نقلیه که در آژانس شبانه‌روزی دهگلان کار می‌کند، دراین‌خصوص گفت: وقتی که یک ماشین با مسافر به سرعت‌گیر، آن هم به یکباره و بدون اطلاعاتی در مورد وجود آن، برمی‌خورد، آسیب جدی به بدنه و شاسی، جلوبندی و حتی فرمان خودرو وارد می‌شود که ممکن است از کنترل خارج شود.

 رحمت باقری با بیان اینکه سرعت‌گیرها بلای جان ما و خودروها شده است، افزود: وسایل نقلیه‌ای که در خارج از شهر و در محور اصلی تردد زیادی دارد بعد از مدتی دچار نقص به‌ویژه در جلوبندی می‌شود که هزینه زیادی برای راننده می‌تراشد.

 باقری با اشاره به اینکه رنگ سرعت‌گیرهای ایجاد شده با رنگ کف خیابان یکی است، افزود: این امر موجب می‌شود تا راننده متوجه سرعت‌گیر نشود و باعث پرش ماشین و ایجاد ناراحتی برای مسافران گردد.

 مصطفی علی‌بیگی، تأکید نمود: در شرایط بد اقتصادی خسارت‌هایی که به جلوبندی خودروها به دلیل وجود سرعت‌گیرها وارد می‌شود روان افراد را به هم می‌ریزد و موجب سردرگمی آنان می‌شود، جاده که دوطرفه شود، امنیت ۹۰ درصدی این مسیر تأمین خواهد شد.

 سامان فتحی، رئیس راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای شهرستان دهگلان ابراز داشت: هرگونه ایجاد سرعت‌گیر و سرعت‌کاه در مسیر وسایط نقلیه مستلزم اخذ مجوز از شورای ترافیک استان شهرستان است و راهداری در راستای دستور این شورا اقدام به نصب سرعت‌گیر نموده است.

فتحی در ادامه اضافه کرد: برای پیشگیری از تصادفات و جلوگیری از بروز سوانح رانندگی و در مجموع محافظت از جان مردم باید سرعت وسایل نقلیه در معابر کنترل شود.

 وی اظهار نمود: متأسفانه برخی رانندگان توجهی به قوانین راهنمایی‌ورانندگی و تابلوهای سرعت مجاز ندارند و با سرعت بالا و غیرمجاز در معابر تردد می‌کنند که می‌تواند نتایج تلخ و جبران‌ناپذیری را به دنبال داشته باشد.

 قاسم رسولی اعلام نمود: در نصب بسیاری از این سرعت‌گیرها، استانداردهای لازم رعایت نشده و همین امر موجب شده است تا نه‌تنها این ابزار فایده‌ای در کاهش سرعت داشته باشند، بلکه گاهی با کارکرد معکوس، سبب افزایش ریسک، هزینه، بروز حوادث مرگبار رانندگی و اختلال در ترافیک شده و نهایتاً به ابزاری ناکارآمد در جاده‌ها تبدیل شوند.

 

 رسولی در ادامه تذکر داد: سرعت‌گیرهای بدون علائم درون جاده‌های اصلی به‌قدری غیراستاندارد نصب شده‌اند که اگر با سرعت کم هم عبور کنید با اندک ترمز ناگهانی، خودرو بلند شده و این روند سبب آسیب به جلوبندی وسیله نقلیه می‌شود.

 رسولی، یادآوری کرد: از مضرات این نوع سرعت‌گیرهای نصب شده بدون علائم می‌توان به تأثیر منفی در سرویس‌دهی وسایل نقلیه اورژانسی، آسیب‌دیدن جلوبندی، سیستم ترمز و کلاچ خودرو و افزایش تصادفات جلو به عقب بر اثر ترمز ناگهانی اشاره کرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سرعت‌گیرهای متعدد و مرتفع یکی از موضوعاتی است که نه‌تنها به هزینه مالی مردم اضافه می‌کند، بلکه برخی از آن‌ها غیرقابل‌تحمل است و اعصاب و روان مردم را آزار می‌دهد و در شرایط اقتصادی واردکردن هزینه اضافه به سفره مردم زیبنده نیست. حال سؤالی که مطرح می‌شود، این است: مسئولیت ایجاد سرعت‌گیرها بر عهده کیست؟ و دلیل نصب این نوع سرعت‌گیر بدون رنگ‌آمیزی و غیراستاندارد در مسیر برای چیست؟

 ضرورت ایجاد سرعت‌گیرها در معابر عمومی و خارج از شهر و در محورهای اصلی و فرعی طبق نظر شورای ترافیک شهرها مشخص می‌شود که آیتم‌های خاص خود را از جمله نزدیکی معابر به تقاطع‌ها را دارد، اما توجه‌نکردن به ساختار مهندسی این سرعت‌گیرها، دردسرهایی برای عموم مردم و ساکنان ایجاد می‌کند که باید همه این موارد در شورای ترافیک شهرستان‌ها موردتوجه قرار گیرد تا شاهد گلایه‌مندی و نارضایتی شهروندان نباشیم.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!