حالت تاریک
دوشنبه, 20 بهمن 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی کردامروز هستید؟
سامانه سهیم و هدی غیرحضوری خدمات ارائه می‌دهد
رئیس ثبت‌احوال دهگلان خبر داد؛

سامانه سهیم و هدی غیرحضوری خدمات ارائه می‌دهد

رئیس اداره ثبت‌احوال دهگلان گفت: اداره ثبت‌احوال دهگلان با راه‌اندازی سامانه سهیم و هدی که دسترسی عمومی آن نیز فعال است، متقاضی می‌تواند راه ارتباطی امن و بدون نیاز به حضور فیزیکی از خدمات این نهاد بهره‌مند گردد.

جمال مبارکی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «کردتودی»، اظهار داشت: ثبت‌احوال یکی از نهادهای دولتی کشور است که وظیفهٔ جمع‌آوری اطلاعات و آمار جمعیتی کشور ایران را بر عهده دارد، این نهاد با وظایف و عملکردی مستقل، از نهادهای زیرمجموعه وزارت کشور بوده که وظیفه تهیه اطلاعات ثبتی اساسی مانند زادوولد، مرگ‌ومیر و ازدواج و نیز صدور مدارک هویتی مانند شناسنامه را بر عهده دارد.

 جمال مبارکی، رئیس اداره ثبت‌احوال شهرستان دهگلان، اظهار داشت: در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۴ بالغ بر ۴۰۰ مورد ثبت ولادت در شهرستان صورت‌گرفته و حدود ۱۶۰ مورد ثبت وفات، به تعداد ۲۰۰ مورد ازدواج ثبت و متأسفانه ۶۸ مورد طلاق نیز در شهرستان ثبت شده است.

 مبارکی بیان داشت: تعداد ۱۳۲۱ مورد شناسنامه بالای ۱۵ سال صادر شده که این آمار مربوط به اهم فعالیت‌ها شامل استعلامات و... شده است، در سال جاری بالغ بر ۶۶۱ مورد کارت هوشمند ملی ثبت و آماده ارسال است.

 رئیس ثبت‌احوال شهرستان دهگلان با اشاره به آمار سال گذشته در توضیح اقدامات این اداره عنوان کرد: در طی سال ۱۴۰۳ بیش از ۹۰۰ مورد ولادت ثبت شده که از این تعداد ۴۵۳ مورد با ولادت پسران و ۴۴۷ مورد ولادت دختران ثبت شده است.

 مبارکی در ادامه مطلب افزود: ۴۴۵ مورد از ولادت‌های سال گذشته از ولادت شهری و ۴۴۹ مورد نیز در روستا متولد شده است، همچنین در آمارهای به‌دست‌آمده ۳۲۵ مورد وفات ثبت شده که ۱۸۷ مورد مربوط به وفات مردان و ۱۳۷ مورد نیز مربوط به وفات زنان است.

وی اضافه کرد: از این تعداد وفات ۱۴۵ مورد وفات شهری و ۱۷۹ مورد نیز در روستاها صورت‌گرفته است، در سال گذشته ۴۳۵ مورد ازدواج ثبت شده که از این تعداد ۲۴۴ مورد مربوط به ازدواج شهری و ۱۹۱ مورد نیز مربوط به ازدواج روستایی بوده است.

 مبارکی اذعان داشت: تعداد ۱۴۸ مورد طلاق در سال گذشته ثبت شده که باتوجه‌به تعداد آن بالغ بر ۸۸ مورد از این تعداد را طلاق شهری و ۶۰ مورد را نیز طلاق روستایی شکل داده است، آمار طلاق در شهرستانی که نوپا بوده و درحال‌رشد و افزایش جمعیت است، این ارقام بالاست و این نشان‌دهندهٔ وضعیت خوبی نیست.

رئیس ثبت‌احوال دهگلان با اشاره به اقدام متقاضیان برای دریافت کارت ملی جدید، یادآور شد: از مردم فهیم شهرستان دهگلان درخواست داریم تا هر چه سریع‌تر نسبت به ثبت‌نام با مراجعه به دفاتر پیشخوان طرف قرارداد برای دریافت کارت هوشمند ملی خود اقدام کنند.

 وی ادامه داد: باتوجه‌به اینکه در عصر جدید بسیاری از اقدامات و فعالیت و خدمات ثبتی توسط دولت الکترونیک انجام می‌گیرد، بسیاری از خدماتی که در سطح ادارات به عموم مردم ارائه می‌شود، نیازی به حضور فیزیکی متقاضی نخواهد داشت، البته این موضوع نیز برای اداره ثبت‌احوال شهرستان نیز صدق می‌کند.

 مبارکی تشریح کرد: اداره ثبت‌احوال دهگلان با راه‌اندازی سامانه سهیم و هدی که از پرتال وبگاه اداره کل ثبت‌احوال استان موجود و اپلیکیشن آن نیز در دسترس عموم قرار دارد و متقاضی می‌تواند راه ارتباطی امن و بدون نیاز به حضور فیزیکی از خدمات این نهاد بهره‌مند گردد.

وی در ادامه متذکر شد: ثبت‌احوال در راستای احترام به حقوق و وقت مراجعینی فعال نموده‌اند، متقاضیان می‌توانند با مراجعه به اپلیکیشن سهیم و هدی از تمامی خدمات این سازمان از قبیل تغییر نام و نشانی، صدور کارت هوشمند ملی، درخواست تعویض شناسنامه و تغییر نام بهره‌مند شوند.

رئیس ثبت‌احوال شهرستان دهگلان گفت: در طرح تجمیعی که در سال جاری آغاز شده است، تمامی شهرستان‌های سطح استان کردستان، به‌هیچ‌عنوان نمی‌توانند شناسنامه بالای ۱۵ سال را صادر و یا توزیع کنند، شروع این طرح با همکاری اداره پست در مرکز استان انجام می‌شود.

مبارکی در ادامه خبر داد: کل درخواست‌هایی که از این به بعد شامل تعویض شناسنامه می‌شود، با پیگیری از سوی دفاتر موجود در سطح شهرستان‌ها از طریق اداره ثبت‌احوال شهرستان تأیید و به طرح تجمیع در مرکز استان ارجاع داده خواهد شد، معمولاً تمامی این مراحل در بازه زمانی یک الی هفت‌روزه شناسنامه‌های جدید چاپ و از طریق اداره پست منطقه به نشانی داده شده از سوی متقاضی ارسال می‌گردد.

 رئیس ثبت‌احوال دهگلان همچنین اضافه کرد: در جهت اطلاع شهروندان، سامانه ثبت‌احوال ۲۰ روز پس از ثبت واقعه فوت، گواهی انحصاروراثت متوفی را به‌صورت خودکار صادر و از طریق پیامک به وراث اعلام می‌نماید، وراث می‌توانند جهت مشاهده و چاپ گواهی انحصاروراثت به سامانه سهیم سازمان ثبت‌احوال مراجعه کنند.

 وی در ادامه عنوان نمود: بدیهی است در صورت وجود اعتراض نسبت به گواهی انحصاروراثت صادره، وراث از زمان ابلاغ، به مدت ۱۰ روز فرصت دارند اعتراض خود را از طریق سامانه سهیم ثبت نمایند، در غیر این صورت، گواهی صادره از سوی سازمان ثبت‌احوال قطعی و لازم‌الاجرا خواهد بود.

 مبارکی در پایان خاطرنشان کرد: همچنین به اطلاع ادارات و دستگاه‌های اجرایی می‌رساند، به‌منظور بررسی صحت و اصالت گواهی انحصاروراثت، نیازی به ارجاع ارباب‌رجوع به اداره ثبت‌احوال نمی‌باشد و دستگاه‌ها می‌توانند با مراجعه به سامانه سهیم ثبت‌احوال و از طریق شناسه یکتای درج‌شده در گواهی، نسبت به استعلام و احراز اصالت آن اقدام نمایند.

 

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!