حالت تاریک
دوشنبه, 25 خرداد 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی کردامروز هستید؟
یادداشت ظریف؛ پالس خطرناک به دشمنان
کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد:

یادداشت ظریف؛ پالس خطرناک به دشمنان

کارشناس مسائل سیاسی گفت: انتشار یادداشت اخیر ظریف در نشریه‌ای وابسته به سیاست خارجی آمریکا، واکنش‌های گسترده‌ای برانگیخته است که این اقدام را ارسال سیگنال نادرست به دشمن و مغایر با واقعیات میدانی و منافع ملی ارزیابی می‌کنند.

 امیرعلی کنعانی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «کردامروز»، با اشاره به انتشار یادداشت اخیر محمدجواد ظریف در نشریه «فارین افرز» با واکنش‌های انتقادی گسترده‌ای در میان کارشناسان سیاسی کشور مواجه شده است؛ واکنش‌هایی که عمدتاً بر ماهیت، زمان‌بندی و پیامدهای این اقدام تمرکز دارد.

کارشناس مسائل سیاسی، با طرح این پرسش که «آقای ظریف اکنون با چه مجوز یا جایگاهی اقدام به اظهار نظر رسمی می‌کند؟» تأکید کرد: در نظام جمهوری اسلامی ایران، بیان مواضع رسمی کشور در حوزه سیاست خارجی، سازوکار مشخص و تعریف‌شده‌ای دارد و تنها نهادهایی همچون شورای عالی امنیت ملی، وزارت امور خارجه و دولت مسئول اعلام مواضع رسمی هستند.

وی افزود: هرگونه اظهارنظر در سطح بین‌المللی که شائبه موضع رسمی کشور را ایجاد کند، آن هم خارج از این چارچوب‌های قانونی، می‌تواند تبعات جدی برای منافع ملی به همراه داشته باشد.

کنعانی با اشاره به محتوای یادداشت منتشرشده، اظهار داشت: در شرایطی که ایالات متحده آمریکا در منطقه با شکست راهبردی و بن‌بست جدی مواجه شده، طرح ادعاهایی از جنس «موثر بودن فشار حداکثری» یا القای نوعی ناتوانی و اجبار، کاملاً در تضاد با واقعیات میدانی است.

وی ادامه داد: واقعیت این است که دشمن در یک وضعیت پیچیده و گرفتار قرار دارد و قدرت ابتکار عمل خود را تا حد زیادی از دست داده است، در چنین شرایطی، هر صدایی که فضای شکست و تسلیم را القا کند، عملاً به نجات دشمن از این مخمصه کمک می‌کند.

این کارشناس مسائل سیاسی تأکید کرد: انتشار چنین یادداشتی در این برهه زمانی خاص، ناخواسته یا عامدانه، خوراک تبلیغاتی برای رسانه‌های معاند و جریان فشار حداکثری فراهم می‌کند؛ جریانی که به‌دنبال تشدید فشار بر مردم ایران و تحریف واقعیت‌های موجود است.

وی در پاسخ به این سؤال که «برخی کارشناسان این اقدام را نوعی پالس دادن به دشمن برای افزایش فشار بر مردم ایران می‌دانند، نظر شما چیست؟ گفت: بدون تردید، وقتی در فضای رسانه‌ای بین‌المللی چنین گزاره‌هایی مطرح می‌شود، طرف مقابل آن را به‌عنوان نشانه‌ای از وجود شکاف یا ضعف تلقی می‌کند و تلاش می‌کند بر همان مبنا فشارهای خود را تنظیم و تشدید کند.

کنعانی افزود: این مسئله دقیقاً همان چیزی است که جریان‌های معاند به‌دنبال آن هستند؛ یعنی القای این تصور که جمهوری اسلامی در موضع ضعف قرار دارد، در حالی که واقعیات میدانی کاملاً خلاف این ادعا را نشان می‌دهد.

وی با تأکید مجدد بر این گزاره که «دشمن گیر افتاده است»، خاطرنشان کرد: هرگونه روایت‌سازی خلاف این واقعیت، نه‌تنها کمکی به کشور نمی‌کند، بلکه می‌تواند مسیر محاسبات دشمن را تغییر داده و او را از وضعیت انفعال خارج کند.

این کارشناس مسائل سیاسی در ادامه درباره ضرورت برخورد با چنین اقدامات رسانه‌ای تصریح کرد: انتظار افکار عمومی این است که نهادهای مسئول، به‌ویژه دستگاه قضایی، نسبت به این‌گونه القائات بی‌اساس که به نوعی انتقال پیام ضعف و تسلیم در برابر دشمن جانی تلقی می‌شود، برخوردی جدی و بازدارنده داشته باشند.

وی در پاسخ به این سؤال که «برای جلوگیری از تکرار چنین مواردی چه انتظاری از دستگاه قضا وجود دارد؟ گفت: قوه قضاییه باید با بررسی دقیق ابعاد این‌گونه اقدامات، از تبدیل شدن آن‌ها به یک رویه جلوگیری کند و با اتخاذ تدابیر قانونی، مانع از ارسال پیام‌های نادرست به خارج از کشور شود.

کنعانی در پایان تأکید کرد: حفظ انسجام در بیان مواضع ملی، به‌ویژه در شرایط حساس منطقه‌ای، یک ضرورت انکارناپذیر است و هرگونه رفتار خارج از این چارچوب، می‌تواند هزینه‌هایی برای کشور به همراه داشته باشد که باید با دقت و مسئولیت‌پذیری از آن جلوگیری شود.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!