کُردتودی اخبار کردستان، ایران و جهان

گزارش اختصاصی/

شوری نمکدان هایی که بی اختیار شیرینی را از دل کردستانی ها ربوده است/ مصرف نمک در کردستان سه برابر استاندارد جهانی

نمک، سرطان معده، کردستان

اين روزها مصارف مواد غذایی زیان آور در بین مردم رواج زيادي یافته که لازم است برای حفظ سلامتی تغییری در مصرف سبد غذایی خانوارها ایجاد شود.

 به گزارش خبرنگار کُردتودی، استفاده بي رويه از برخي مواد غذايي مضر در سفره های خوشرنگ ایرانی موجبات بروز بيمارهاي مختلفی شده است.

 

مصرف نمک به مقدار کم در برنامه غذایی ما لازم و ضروری است، متاسفانه يكي از مواد غذایی مضری که در سبد غذايي مردم به وفور پيدا و مورد مصرف قرار مي گيرد نمك است كه از آن با نام سم سفيد یاد می شود.

 

یک مشاور تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با خبرنگار کُردتودی، اظهار داشت: نمک مورد نیاز هر فرد در روز معادل 3 گرم یا کمتر از یک قاشق مرباخوری است، در حالی که این رقم در جامعه ما سه برابر استاندارد جهانی و تا 15 گرم هم می رسد.

 

رضایی افزود: مصرف بیش از حد نمک در بدن در طولانی مدت منجر به افزایش فشار خون، بیماری های قلبی و عروقی، سکته مغزی، پوکی استخوان، آسم، سرطان معده و بیماری های کلیوی می شود.

 

کاهش مصرف نمک، خطر شیوع سرطان معده را کاهش می دهد و باتوجه به مطالعات انجام شده در نقاط مختلف جهان، ارتباط نزدیکی بین مقدار مصرف نمک و تعداد افراد مبتلا به سرطان معده کشف شده است و در مناطقی که مردم نمک کم مصرف می کنند، شیوع سرطان معده هم کمتر است.

 

باتوجه به اینکه استان کردستان در شیوع بیماری سرطان دارای رتبه دوم کشوری است یکی از عمده مسائل و موارد شیوع بیماری معده در کردستان استفاده بی رویه از نمک است.

 

رایج شدن استفاده از انواع غذاهای فست فودی، انواع کنسروها، تنقلات شور و ترشی ها، آجیل و مغز دانه های شور، فرآورده های غلات و جوش شیرین که حاوی مقدار زیادی از نمک اند همگی از عوامل مهمی هستند که در چند سال اخیر موجب تسریع روند روبه رشد رتبه استان کردستان در جدول بیماری های منجر به مرگ و میر شده است.

 

برای اجتناب از مصرف بی رویه نمک، حداقل کار ممکن حذف نمکدان  از سفره مردم کردستان است تا سفره دل آنها دچار ناراحتی و بیماری نشود.

 

جایگزین کردن سبزیجات تازه، سیر، لیموترش، طعم دهنده های طبیعی و آب نارنج به جای چاشنی های مصرفی در غذاها، انواع سس ها، رب و غذاهای شور و کنسرو شده برای بهبود طعم غذا ضرورتی الزامی برای تغییر و اصلاح سفره مصرفی خانواده ها است تا موجب کاهش حرکت به سوی ترویج و شیوع بیماری ها در بین مردم کردستان شد.

 

شاید در مرحله نخست و بعد از عادت کردن به مصرف زیاد نمک ترک این عادت ناپسند و مضر کاری سخت و مشکل باشد اما با در نظر گرفتن تهدید جدی که از سوی سم سفید سلامت مردم را تحت الشعاع قرار می دهد الزامی است که از نمک کمتری در وعده های غذایی استفاده کرد.

 

با در نظر گرفتن اینکه بیماری سرطان هنوز هم بیماری لاعلاج بوده و هزینه های درمان آن هم بسیار زیاد است پس بهتر است کردستانی های عزیز سم کمتری را وارد بدن خود کنند.

سه شنبه 2 تیر 1394 | 11:40

کد خبر : 6303

منتشر کننده : ر.ع

هیچ نظری ثبت نشده است!

کردتودی نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

نام *
 

کد امنیتی Captcha image
 
   

پیشنهاد سردبیر:

آرشیو پیشنهاد سردبیر

گزارش و تحلیل:

آرشیو گزارش و تحلیل
 

کُردتودی را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید