مزیت هدفمند شدن یارانه ها؛
دستکاری لحظه ای قیمت ها از تولید تا مصرف؛ دولت از پیش برای هدفمندی یارانهها آماده شده بود

هدفمندی یارانه ها در حالی رقم خورد که دولت خود را برای مقابله با التهاب بازار از بابت عرضه و تقاضا به نوع آماده کرده و با کنترل اقلام اساسی با آثار سوء آن مقابله کرد.
به گزارش کُردتودی، حذف ارز ترجیحی و اختصاص آن به مردم پایه و رکن اساسی سیاست هدفمندی یارانهها و عادلانه کردن آنها از سوی دولت سیزدهم است.
موضوعی که در ضرورت اجرای آن اتفاق نظر بین اکثر کارشناسان اقتصادی وجود دارد اما نگرانیها درباره شیوه اجرای درست نَقل امروز محافل اجتماعی و اقتصادی استان کردستان به خصوص فضای مجازی محسوب میشود و هر کس سعی دارد برداشت خود را از اجرای این طرح به نوعی به بوته اشتراک بگذارد.
کارشناسان اقتصادی اعتقاد دارند که حذف ارز ترجیحی راهکار مقابله با قاچاق و سو استفاده سوداگران محسوب میشود که از سال ۹۷ تاکنون صرفاً جیبهای خودشان را پر کردند و برای مردم نفعی نداشته است در نتیجه دولت سیزدهم برای مقابله با رانتخواری و نظام یارانهها گرفت به اجرای طرح مبادرت میورزد.
التهاب و گرانی فروکش نکرد
یک شهروند سنندجی با بیان اینکه درج قیمت تولیدکننده و مصرف کننده هم تاکنون کمکی به کاهش التهاب در بازار و فروکش کردن نرخها نکرده است، افزود: قیمتها همچنان در فاصله چند متری دو مغازه با یکدیگر متفاوت است و نرخ باثباتی ندارد.
احمدی با اظهار اینکه بازنده اصلی بازی با عناوین و طرحهایی نظیر درج قیمت تولید، مصرف کننده هستند، افزود: در حال حاضر بسیاری از فروشندگان با آزادسازی قیمتها، اجناس قدیمی را با نرخ جدید میفروشند و نظارتی برای کار آنها نیست.
ضرورت تقویت بانک اطلاعاتی وضع اقتصادی مردم توسط دولت
حامد قادر زاده کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه کردستان نیز در این خصوص اظهار داشت: اگر چه گرانی همواره برای عموم مردم و به ویژه اقشار کم درآمد و دارندگان درآمد ثابت(حقوق بگیران و بازنشستگان و مستمری بگیران) بسیار سنگین و گران تمام میشود، اما ظاهرا راه سریع مقابله با مشکلات مورد بحث همین است و البته با ضرورت تقویت بانک اطلاعاتی دولت از وضع افراد کم یا بی بضاعت، میطلبد با چاره اندیشی و انتقال یارانه به جامعه هدف اصلی، دولت به سرعت وارد عمل شود و برای جلوگیری از شکست اقتصادی اقشار پایین جامعه، حداکثر تلاش خود را انجام دهد.
وی گفت: در حال حاضر ماکارونی و محصولاتی از این نوع به علاوه انواع نان سنتی قوت اصلی مردم است و عدم اجرای سیاست گذاری مناسب در این مسیر امکان سوء استفادههای سودجویان بازار را بیش از پیش مهیا میکند، بنابراین جبران سریع و حرکت هوشمندانه بیش از پیش لازم است. باید نظارت بر نانواییها به ویژه در شهرهای با وضع اقتصادی نامناسب و مناطق مرزی بیشتر شود تا آردها جابجا نشوند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: سیستم توزیع در حال حاضر باید هوشمندانه عمل کند، از طرفی نباید به بهانه عدم توجه به اقشار متوسط و بالای جامعه، موجبات احتکار خانهای را تقویت کرد.
وی اضافه کرد: در صورت هوشمندانه عمل کردن و شناسایی راههای مقابله با آسیبهای روانی، بهتر میتوان از لطمات احتمالی موضوع که بیشتر از بیرون سرچشمه می گیرد، جلوگیری کرد.
تامین کالا و نظارت بر بازار عرضه اولویت ما خواهد بود
بختیار خلیقی اظهار کرد: حذف ارز ترجیحی برای کمک به مردم در دستور کار دولت قرار گرفته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان گفت: طرح هدفمندسازی یارانهها در راستای حذف ارز، مردمسازی و اصلاح نظام یارانهها براساس توزیع عادلانه تعریف شده است.
خلیقی با بیان اینکه موضوع ارز ترجیحی علاوه بر کالاهای موجود شامل نهادهای دامی و و روغن میشود، عنوان کرد: سیاست دولت با توجه به وابستگی شدید دولت قبل به ارز ترجیحی حذف این نوع حمایت و هدفمندسازی واقعی این یارانههاست.
وی تصریح کرد: در هیچ کشوری یارانه به وارد کننده تخصیص داده نشده است اما در چند سال گذشته این یارانه به چند نفر اختصاص مییافت.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان اضافه کرد: این طرح از قبل از سال قرار بود اجرا شود اما به بعد از ماه رمضان موکول شد و الان هه باید برای اجرای کامل این طرح به دولت کمک کنیم.
خلیقی عنوان کرد: اینکه بعد از اجرای این طرح قیمتهای جدید به چه شکل خواهد بود و یارانهای که پرداخت میشود به چه صورتی است در قالب سه دسته تعریف شده است.
وی با بیان اینکه سه دسته قیمتگذاری در این راستا در دستور کار قرار گفته است، گفت: این قیمتگذاری در مورد محصولاتی که ارز نیمایی به آنها اختصاص میگیرد، کالاهایی که متاثر از دسته اول هستند و کالاهایی که قیمت جهانی دارند، خواهد بود.
خلیقی با تاکید بر اینکه استان به قیمتگذاری کالاها ورود نمیکند، اضافه کرد: قیمتها به صورت متمرکز توسط سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف کنندگان هدایت میشود.
رئیس سازمان صمت استان کردستان با تاکید براینکه تامین کالا و نظارت بر بازار عرضه اولویت ما خواهد بود گفت: تامین کالاها باید به گونهای باشد که مصرف کننده بتواند به راحتی کالای مورد نیاز خود را تهیه کند و در این راستا نظارتها نیز به صورت جدی در دستور کار قرار گرفته است.
خلیقی اظهار کرد: در بستر جامع تجارت دنبال نظارت عالیه بر بازارعرضه هستیم و از طریق این سامانه که انبارها زیرمجموعه آن هستند نظارت دقیق بر بازار خواهیم داشت
خلیقی در پایان یادآور شد: شهروندان محترم می توانند در صورت مشاهده هر گونه تخلف واحدهای صنفی اعم از کم فروشی، گرانفروشی، عدم درج قیمت و.... واحدهای مختلف صنفی مراتب را با شماره تلفن 124 و یا بامراجعه به ادارات تابعه در شهرستانها و در مرکز استان به سازمان صنعت، معدن و تجارت مراجعه نموده و موارد تخلف را گزارش نمایند.
هدفمندی یارانه ها در حالی رقم خورد که دولت خود را برای مقابله با التهاب بازار از بابت عرضه و تقاضا به نوع آماده کرده و با کنترل اقلام اساسی با آثار سوء آن مقابله کرد.
استفاده از همه ظرفیتها
یکی از موضوعاتی که امروز مطرح میشود این است که دولت میبایست عملکرد بهتری را در زمینه اقناع سازی مردم توضیح برای آنها به کار میگرفت. برای مثال میتوان از ظرفیت هیئتهای مذهبی روحانیان مساجد، بسیج آموزش و پرورش و… استفاده و برای مردم شرایط را توضیح داد.
البته میتوان نقد را نیز پذیرفت چرا که در مقابل هجمه گسترده رسانهها به واقع دست حاکمیت به ویژه در فضای مجازی خالیتر است و این فرصت را به سو استفاده گران میدهد تا برداشت خود را به مردم القا کنند در این بستر اما میبایست از همه ظرفیتها به خصوص رسانهها در راستای اطلاع رسانی به مردم استفاده شود و به زبان ساده بازار عرضه و تقاضا و ارتباط آن با قیمت را توضیح داد تا مردم در یابد تنها زمانی نخریدن سبب ارزانتر میشود که ارز و تقاضا مسبب آن باشند نه سیاست گذاری و قیمتگذاریهای مبتنی بر عرضه و قیمت گذاری دولتی.
دولت میبایست نسبت به اجرای صحیح طرح هدفمندی یارانهها به مردم این اطمینان خاطر را بدهد چرا که امروز حتی عامه مردم هم در محاسن اجرای این طرح تقریباً تردیدی ندارند اما تجربیات مردم به خصوص در ۱۶ سال اخیر نشان داده که عدم اجرای درست یک طرح میتواند چه مشکلاتی را برای مردم پدید بیاورد به عبارت دیگر دولت رئیسی باید تفاوتهای خود را با قبل به موضوع به نمایش بگذارند تا مردم نسبتاً با خیالراحتتری نسبت به برنامهریزی اقتصادی خانوار خود اقدام نمایند.
انتهای پیام/x.k
شنبه 7 خرداد 1401 | 08:36
کد خبر : 43799
پیشنهاد سردبیر:
چالش مهم مدیریت ناکارآمد در کردستان
مردم را در تصمیمات اقتصادی غافلگیر نمیکنیم/ دنبال رفع تحریمها هستیم
سخنی با استاندار جدید کردستان!
گزارش و تحلیل:
عزم دولت سیزدهم برای تکمیل طرح های نیمه تمام/ پروژه ای که در انتظار سفر رئیس جمهور برای تامین اعتبار است
فقدان بیمه مشکل قالیبافان؛ هنری که با بیمهری روبرو شد
معوقات «کارانه» پرستاران هنوز پرداخت نشده است/ مسئولان دانشگاه علوم پزشکی کردستان دچار بیماری تکرار وعده شده اند!
بیرون زدن دم خروس مدیریت شهری سنندج از تاکسی ها
دار چهل رنگ منبع درآمد زنان کردستانی/ فرش بافی در زادگاه فرش های نفیس به کام دلالان است
دستکاری لحظه ای قیمت ها از تولید تا مصرف؛ دولت از پیش برای هدفمندی یارانهها آماده شده بود
ناقوس کاراته کردستان به صدا درآمد!/ بخش دوم
اردیبهشت تاریخی؛ آغازگر توسعه 13 ساله/ بازخوانی برکات سفر رهبر معظم انقلاب به کردستان
سعید پاسخ یکشنبه 8 خرداد 1401 | 15:38
وضع گرانیها در استان فاجعه ست و بدتر از هر استان دیگه ای و هیچ نظارتی وجود نداره از تاکسیرانی تا تعزیرات حکومتی و متاسفانه رسانه های استانم به جای مطالبه گری و پی گیری مشکلات مردم جناحی و فرقه ای عمل میکنند