کُردتودی اخبار کردستان، ایران و جهان

در راه اقتصاد مقاومتی صورت گرفت؛

اکسیر جوانی با تولید ژل رویال/ نیش تلخ کارآفرینی که زندگی‌ اش سرشار از عسل شد

زنبور عسل، کارآفرین برتر، کردستان

در طی سال های گذشته در کشورمان فقط به تولید عسل پرداخته می شد و به دیگر محصولات گوناگون زنبور عسل مثل تولید ژل رویال و موم توجه زیادی نمی شد در حالی که این ماده مغذی ارزش بسیار بالایی دارد و این بار توسط کارآفرین برتر کُردستانی اکسیر جوانی در تولیدات مختلف در حال عرضه به بازار جهانی است.

به گزارش کُردتودی، کردستان با برخورداری از اقلیم متنوع یکی از مناطق مستعد برای تولید عسل و زنبورداری در کشور است در کنار این ظرفیت، وجود اراضی کشاورزی و کشت محصولاتی نظیر کلزا، گندم، دانه‌های روغنی و باغ‌های میوه، در استان، کیفیت عسل این منطقه را افزایش می‌دهد.


بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که ارزش زنبورعسل در افزایش تولیدات زراعی و باغی، ۹۰ برابر ارزش ریالی تولیدات مستقیم کلنی‌های این حشره بوده است. با دانستن نتایج این بررسی‌ها به خوبی می‌توان فهمید که چرا در بسیاری از کشورها اجاره کلنی‌های زنبورعسل توسط کشاورزان مرسوم بوده و هزینه‌ای حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ دلار برای هر کلنی آن پرداخت می‌شود.

 


کسب درآمد از طریق زنبورداری


به این ترتیب زنبورداری نوعی فعالیت اقتصادی می‌توان برشمرد که از یک سو برای کسب درآمد و فروش محصولات حاصل از کندو مانند عسل، گرده موم، گل و بره موم، ژل رویال زنبورعسل کمک می‌کند، از طرفی دیگر با گرده افشانی محصولات باغی و زراعی افزایش تولید محصولات کشاورزی و سود ناخالص کشاورزان را به همراه دارد.


کردستان با مساحت سرزمینی بیش از سه میلیون هکتار، یک ملیون و ۳۰۰ هزار هکتار مرتع، ۳۰۰ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار مزارع، سرزمینی مناسب برای زنبورداری و تولید عسل مرغوب است.بر اساس نتایج آمارگیری سال گذشته بیش از ۲۵۶ هزار کندو در این استان وجود دارد که برای پنج هزار و ۷۱۲ نفر اشتغالزایی ایجاد کرده و سالانه حدود یک هزار و ۸۵۷ تُن محصول نبز تولید و روانه بازار می‌شود.

 


زنجیر ناقص چالش زنبور داری کردستان


 مهمترین چالش در زنبورداری کامل نبودن زنجیره تولید، تآمین و توزیع محصولات زنبورعسل بدلیل نبود صنایع کندوسازی، موم آج کنی و همچنین صنایع بسته بندی و فرآوری محصولات زنبورعسل با ظرفیت بالا در استان است.


تاکنون فقط ۲ برند عسل ملکه کردستان در سنندج و تام گل در قروه با دریافت مجوز بهداشتی از معاونت غذا و دارو ثبت شده ولی ظرفیت بسته بندی و فرآوری تولیدات زنبورعسل در این واحدها پایین است.


جهاد کشاورزی استان کردستان در راستای توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری عسل کردستان بدنبال جذب سرمایه بخش خصوصی است تا بتواند ارزش افزوده این محصول ارگانیک را افزایش دهد.

 

 

اکسیر جوانی با تولید ژل رویال


موسی شریفی متولد 1358 از شهرستان قروه و دارای برند عسل دکتر هاچ است، که به یکی از تولید کنندگان و کارآفرینان موفق در تولید عسل تبدیل شده است.


وی در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: در سال 1382 با موجودی یک کندوی زنبور عسل پرورش زنبور عسل را شروع کرده و پس از 4 سال در سال 1386 به عنوان زنبور دار نمونه شهرستان معرفی شدم. در همان سال در نمایشگاه بین المللی تهران، کیفیت برتر عسل را بدست آوردم، همچنین در سال 1388 دوره پرورش ملکه زنبور عسل را در شهرستان مریوان گذرانده و از همان سال به عنوان مجری پرورش ملکه در شهرستان انتخاب شدم.

 

وی گفت: در سال 1390 به دلیل بیماری نوزما تمام زنبورستان نابود شد و دوباره با کمک خدا و خانواده از ابتدا شروع به پرورش زنبور نموده و در حال حاضر با 15کارمند ثابت و 64 زنبور دار و 95 شاگرد در دوره آموزشی مشغول به اداره زنبورستان ها می باشم.

 

 

وی افزو: در سال 1394 به عنوان زنبوردار نمونه انتخاب شده و در سال 1395 ، 2500 فروند ملکه به گزینی شده و در سال 1396، 4000 ملکه را تحویل زنبورداران داده و دوره پیشرفته زنبور عسل را در مرکز آموزش عالی امام خمینی واقع در استان البرز گذراندم.

 

وی در رابطه با تولید ژله رویان گفت: فعالیت خود را در سال 1393 شروع و در همان سال مقدار 05/2 کیلوگرم ژله رویان را تولید کرده و این رقم تولید را در سال 1394 به 10 کیلوگرم ارتقا دادیم، در سال 1395، 23 کیلوگرم ژله رویان را با 30 کلنی و 5 کلنی پشتیبان تولید نمودیم، در سال 1396 موفق به برداشت 30 کیلو گرم ژله رویان شدیم، در سال 1395، مقدار 80 کیلوگرم گرده گل را جمع آوری و برای عرضه در بازار آماده نمودیم و در سال 1396 موفق به تولید 600 کیلو گرم گرده گل از کوه های استان شدیم و اقدام به خرید دستگاه تلقیح مصنوعی کردیم و آموزش کار با آن دستگاه را در همین سال گذراندیم و شروع به تأسیس یک کار گاه بسته بندی عسل،ژل رویال،گرده گل و بره موم کردیم و در همین کارگاه تمام محصولات فراوری می شوند.

 

 

شریفی اضافه کرد: به عنوان نوآوری در عرضه محصولات مرتبط با زنبور عسل اقدام به تولید کرم های آرایشی و بهداشتی و شامپو نمودیم که با استقبال مشتریان این فرآورده همراه شد. همچنین موفق به استخراج یک کیلوگرم عصاره بره موم شدیم.


در سال 95 به عنوان رتبه سوم زنبور داران نمونه استان انتخاب شدم ودرسال96رتبه ی اول زنبوردار نمونه استان در زمینه ی فراوری محصولات زنبورعسل درجشنواره عسل مریوان کسب کردم و در همان سال بعنوان مدرس نمونه درکشور در گروه آموزش بهره برداران در حوزه ی دام کسب کردم و وارد قرارداد صادرات محصولات با کشور آلمان باکمک بخشداری و شهرداری شهرمان شدم و درهمان سال حدود400نفر کارآموز رشته ی زنبور عسل در حوزه های مختلف را آموزش دادم.

 

انتهای پیام/

 

شنبه 24 اردیبهشت 1401 | 07:51

کد خبر : 43707

منتشر کننده : م ر/a

هیچ نظری ثبت نشده است!

کردتودی نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

نام *
 

کد امنیتی Captcha image
 
   

ADS

ADS

 

کُردتودی را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید