بررسی چالشهای پیش روی کلاسهای نهضت سوادآموزی؛
سوادآموزی؛ دریچه ای به دنیای روشن/ بیسوادی به عنوان یک معضل بزرگ اجتماعی روند توسعه جوامع را کند می کند

سواد از عوامل اصلی توسعه و پیشرفت جوامع و چاره بسیاری از عقب ماندگی ها در کشورهای در حال توسعه به شمار می رود که همین امر اهمیت تلاش برای ریشه كنی بی سوادی را در این کشورها دوچندان كرده است.
به گزارش کُردتودی، سن و سالش بالا است اما همچنان در پی کسب علم و سواد است آفاق خانم ساکن یکی از روستا های استان کردستان است است روستای که به گفته وی قبل از انقلاب رنگ هیچ گونه امکاناتی را به خود نگرفته بود اما مدتی بعد از به پیروزی رسیدن این انقلاب تغییرات زیادی در حوزه آبادانی و پیشرفت به خود دید که یکی از آن تحولات ورود نهضت سواد آموزی به روستاها بود.
وی می گوید در گذشته ها امکانات سواد آموزی در بسیاری از شهرها یا کم بود یا اصلا وجود نداشت چه برسد به اینکه در روستاها این امکانات وجود داشته باشد و به همین دلیل افراد بسیار زیادی در روستا ها از کودک و نوجوان، زن و مرد بخاطر کمبود امکانات آموزشی بی سواد می ماندند و یکی از آن افراد خود من بودم و با اینکه همیشه آرزوی درس خواندن داشتم اما هرگز امکانات آن فراهم نبود.
احمدی گفت: خواندن و یاد گرفتن را از سن 35 سالگی و با ورود نهضت سواد آموزی به روستا آغاز کردم در سن و سالی که شاید کمتر کسی حاظر بود در آن خواندن را شروع کند اما با علاقه ای که من به آن داشتم شروع کردم.
وی افزود: با کمک معلم نهضت سواد آموزی در روستا شروع به خواندن و نوشتن کردم و توانستم با کمک معلم مربوطه تا پایه ی سوم راهنمایی درس بخوانم.
احمدی عنوان داشـت: از ضرورتهای اولیه برای زندگی هر انسانی کسب علم و دانش است چرا که این امر ثابت کرده است در کشورهایی که سطح علم و دانش در آنها پایین است بیشتر مورد استعمار قرار میگیرند و بیشتر در رنج و محنت هستند.
وی خاطر نشان کرد: در بین جوامع امروزی هر كشوری كه تعداد بیسوادان كمتری دارد، از نظر رشد و توسعه در جایگاه بالاتری نسبت به سایر كشورها دارد.
بیسوادی، عامل تهدید كننده سلامت اجتماعی
در ادامه مصطفی موذن کارشناس مسائل اجتماعی در این باره در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: بیسوادی تهدیدی علیه سلامت اجتماعی و روانی یک جامعه است که مسئولین باید تلاش کنند تا با ریشه کنی آن بتوانند از بسیاری از معضلات اجتماعی جلوگیری به عمل آوردند.
وی با بیان اینکه بیسوادی، عامل تهدید كننده سلامت اجتماعی است افزود: در یك جامعه بیسواد یا كم سواد، شاخص های سلامت جسمی، روانی و اجتماعی نیز در پایین ترین سطح قرار دارد، زیرا مردم به خوبی نمی دانند كه چگونه از سلامت خود مراقبت كنند.
این کارشناس مسائل اجتماعی خاطر نشان کرد: بیسوادی به عنوان یک معضل بزرگ اجتماعی روند توسعه جوامع را کند می کند و در این میان سهم کشورهای در حال توسعه در این حوزه بیشتر است، و این مساله نشان می دهد که رفع بیسوادی همواره باید در خور توجه برای مسئولین مربوطه در این حوزه باشد.
وی گفت: امروز نقش دانش و آگاهی در توسعه اقتصادی، تکنولوژیکی، توسعه های فرهنگی و اجتماعی در جوامع به خوبی آشکار است چرا که گسترش آموزش و پرورش و کاهش درصد بیسوادی یکی از شاخصهای مهم پیشرفت هر جامعه محسوب میشود.
راه اندازی 23 مرکز یادگیری محلی سواد آموزی با تعداد یک هزار و 921 سواد آموز
در ادامه رشید قربانی مدیر کل آموزش و پرورش استان کردستان در این باره در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: قربانی با بیان اینکه نرخ باسوادی استان در گروه سنی شش سال و بالاتر براساس سرشماری سال 1355 کمتر از 30 درصد بوده است؛ اظهارداشت: در سال 1395 این رقم به 81.52 درصد افزایش و درسال 1399 به عدد 84.38 درصد سیده است که 54.34 درصد رشد را نشان می دهد.
وی به وضعیت با سوادی جمعیت زنان استان در گروه سنی شش سال و بالاتر نیز اشاره کرد و گفت: براساس سرشماری سال 1355 حدود14.98 درصد زنان با سواد بوده اند که این رقم در سرشماری سال 1395 به 75درصد افزایش و درسال 1399 به78.04 درصد رسیده که 63.42 درصد رشد داشته است .
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان در ادامه به تشریح وضعیت با سوادی جمعیت مردان استان در گروه سنی شش سال و بالاتر پرداخت و با بیان اینکه براساس سرشماری سال 1355 حدود43.91 درصد مردان سواد داشته اند، گفت: این رقم در سال 1395 به87.8 درصد و سال 1399 به90.45 درصد رسیده که 46.54 درصد رشد را نشان می دهد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه وضعیت با سوادی جامعه هدف ( 49-10 سال ) استان درسال 1355 رقم 28.68 درصد بوده است؛ اظهارداشت: درسال 1395 این رقم به 92.18 درصد و در سال 1399 نیز به میزان 95.31 درصد رسیده که 66.63 درصد رشد داشته ایم .
قربانی هم چنین گفت: در سال 1355 وضعیت با سوادی زنان استان درگروه سنی 10- 49 سال 13.38 درصد بوده است که این رقم در سال 1395 به 87.88 درصد و در سال 1399 به 91.92 درصد ارتقاء پیدا کرده و در این بخش نیز 78.54 درصد رشد داشته ایم .
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: وضعیت با سوادی مردان استان درگروه سنی 10-49 سال در سال 1355 رقم 43.75 درصد بوده است که در سال 1395 این رقم به 96.43 درصد و در سال 1399 به 98.46 درصد رسیده است که 54.71 درصد رشد را نشان می دهد .
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح فعالیت های حوزه سوادآموزی استان پرداخت و از راه اندازی 23 مرکز یادگیری محلی سواد آموزی با تعداد یک هزار و 921 سوادآموز خبر داد و گفت: از این تعداد 4 مرکز دولتی، 18 مرکز غیردولتی و یک مرکز هم به صورت مشارکتی فعالیت می کنند.
وی در ادامه به وضعیت پوشش دوره های سواد آموزی در سال گذشته پرداخت و گفت: براساس تعهدی که به سازمان نهضت سوادآموزی داریم باید امسال 12 هزار نفر سوادآموز را در هر سه دوره سوادآموزی، انتقال و تحکیم تحت پوشش قرار دهیم که تاکنون تعداد 9 هزار و 999 سواد آموز یعنی 84 درصد را تحت پوشش قرار داده ایم و تلاش می شود در فرصت باقی مانده حجم ابلاغی به صورت کامل پوشش داده شود.
قربانی در ادامه به برخی از چالش های حوزه سواد آموزی نیز اشاره کرد و ترس ناشی از ویروس کرونا در میان اقشار جامعه و افراد بیسواد، عدم رغبت افراد بیسواد به حضور در کلاس های سوادآموزی به دلیل در اولویت نبودن آن، عدم همخوانی و بومی نبودن محتوای آموزشی با فرهنگ محلی مخاطبان، وجود مسائل فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی در جامعه هدف و عدم آشنایی سواد آموزان با فضای مجازی و آموزش الکترونیکی را از اهم این چالش ها برشمرد.
انتهای پیام/x.l
شنبه 18 دی 1400 | 08:48
کد خبر : 42704
پیشنهاد سردبیر:
چالش مهم مدیریت ناکارآمد در کردستان
مردم را در تصمیمات اقتصادی غافلگیر نمیکنیم/ دنبال رفع تحریمها هستیم
سخنی با استاندار جدید کردستان!
گزارش و تحلیل:
دستکاری لحظه ای قیمت ها از تولید تا مصرف؛ دولت از پیش برای هدفمندی یارانهها آماده شده بود
اردیبهشت تاریخی؛ آغازگر توسعه 13 ساله/ بازخوانی برکات سفر رهبر معظم انقلاب به کردستان
انتظار 18 ساله کردستانی ها برای اتصال به شبکه ریلی
زوج هایی که خیلی زود فرد می شوند/ افزایش 16 درصدی پدیده شوم طلاق در کردستان
سوز گرانی ها در ماه ضیافت الهی گُر گرفت/ مسئله اقتصاد با بگیر و ببند حل نمی شود
حاشیه نشینی و بافت های فرسوده سهم 51 درصد کردستانی ها/ چند صدایی هایی که نتوانست ناجی بافت های تاریخی باشد
افزایش اجاره بها تراژدی واقعی جامعه/ صاحبخانه ها سقف اجاره بها را شکستند
دانشگاه علوم پزشکی کردستان هنوز بر پاشنه بی مدیریتی سابق می چرخد/ از یک مسئول انقلابی بیش از این انتظار می رفت!
کُردتودی را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید