کُردتودی اخبار کردستان، ایران و جهان

قارچ های مرگ آور در کمین سلامت مردم

قارچ سمی ، افزایش مرگ و میر ، گیاهان بهاری ،بیجار

۱۸ مورد مسمومیت با قارچ های سمی ، زنگ خطر جدی برای تهدید سلامت مردم بیجار است که نیازمند آگهی بیشتر مردم و اقدام مسئولان ذی ربط است.

به گزارش کُردتودی، با فرا رسیدن فصل بهار و بارندگی های اخیر رشد انواع قارچ ها در طبیعت افزایش یافته و مصرف قارچ های خودرو در سال گذشته هم در سطح استان و در سطح بیجار تعداد بسیاری را دچار مسمومیت نمود و تعدادی را به کام مرگ برد.

 

کاسبی با سلامت مردم، موضوع نوئی نیست، این مسئله سالهای سال است که جامعه و مردم را درگیر خودنموده است و امسال انتظار می رود با افزایش بارندگی ها تعداد بیشتری از افراد اقدام به فروش قارچ های خودرو در سطح شهر نمایند و و مردم آگاهانه یا ناآگاهانه سلامت خود را به بازی بگیرند و مشکلات فراوانی از قبیل مسمومیت حاد و نهایتا مرگ گریبان بسیاری از افراد شود.

 

سال گذشته آمار افرادی که به مسمومیت ناشی از مصرف قارچ های خودرو دچار شده بودند به ۱۸ نفر رسید که در مقایسه با سالهای قبل و به نسبت جمعیت و تاثیری که بر آمار کشوری دارد تعداد چشمگیری بوده است.

 

مدیرشبکه بهداشت ودرمان بیجار در گفتگو با خبرنگار کردتودی با توجه به شباهت ظاهری بسیاری از قارچ های تشخیص سمی و غیر سمی بودن آنها امری غیر ممکن است.

 

وی با بیان اینکه تجربه سالیان متمادی در جمع آوری قارچ نمی تواند کمک کننده باشد گفت: متاسفانه افراد با تجربه در جمع آوری قارچ در زمان تشخیص قارچ های سمی و غیر سمی دچار خطا می شوند وچه بسا ظاهر بسیاری از قارچ های سمی وغیر سمی شباهت بسیای به یکدیگر داشته باشد وفرد جمع کننده  را دچار  اشتباه نماید.

 

جعفری ادامه داد: تنها راه تشخیص قارچ سمی غیر سمی آزمایش که با توجه به عدم دسترسی در سطح استان دارای  هزینه بسیار بالایی است.

 

مدیرشبکه بهداشت ودرمان بیجار تاکید کرد: مسمومیت در قارچ های سمی تنها خوراکی نبوده بلکه گاها از طریق پوست  افراد دچار مسمومیت می گردند.

 

وی با بیان اینکه بهترین راه عدم مصرف‌ قارچ های خودرو و مصرف قارچ های بسته بندی شده در فروشگاه های معتبر است، اعلام کرد: هماهنگی دستگاهی مرتبط در خصوص برخورد با عاملان فروش قارچ های خودرو لازمه کار است و مردم می توانند با تماس با سامانه ۱۹۰ بصورت شبانه روزی وشماره تماس ۳۸۲۲۲۶۰۰ فروش قارچ های خودرو را گزارش نمایند.‌

 

جوشاندن و کبابی کردن قارچ سمی هیچی کمکی برای دفع سم آن نمی کند

 

پزشک متخصص داخلی اظهار داشت: جوشاندن کبابی کردن و پخت وپز کمکی به دفع سم قارچ نمی کند

 

دکتر امیر جواهری متخصص داخلی شهرستان بیجار با اشاره به آمار بالای مسمومیت قارچ در شهرستان بیجار گفت: تنها راه برای سلامت مردم وجلوگیری از مسمومیت عمومی،حذف مصرف قارچ خودرو از سبد غذایی خانوار است.

 

جواهری گفت: دو گونه از قارچ ها با نام های آمانیتا و گالارینا بیشترین سهم را در مسمویت ها داشته است.

 

وی اضافه کرد: عمده ترین سم موجود در قارچ ها، آماتوکسین و فالوتوکسین بوده و به جرات می توان گفت پاد زهر برای آن وجود ندارد.

 

وی با بیان اینکه مصرف  ۱۰ الی ۱۵ گرم از  سم های فوق می تواند فرد ۷۰ کیلویی را به کام مرگ برد، گفت:پس از مصرف قارچ، اگر علائمی چون شکم درد تهوع استفراغ و سرگیجه در فرد بروز کرد مایعات فراوان مصرف نموده وسعی بر تحریک براستفراغ فرد نمایند وفرد مسموم را به بیمارستان ویا درمانگاه منتقل کنند.

 

جواهری خاطرنشان کرد: درمان مسمومیت گوارشی ناشی از مصرف قارچسمی به زمان مراجعه فرد مسموم به مراکز درمانی بستگی دارد با تعلل در مراجعه به مراکز درمانی ممکن است فرد دچار نارسایی کبدی و در نهایت مرگ شود.

 

انتهای پیام/

چهارشنبه 21 فروردین 1398 | 12:30

کد خبر : 32692

منتشر کننده : ط ج/bj

خادم قران کریم پاسخ چهارشنبه 21 فروردین 1398 | 13:52

0
1

با سلام و احترام
در لینک زیر از تورم کردستان مرقوم فرموده اید که مشکل همه ماست
http://kurdtoday.ir/news/32683/
فرمایش و خبر رسانی شما را ارج می نهم
از مشکل مسمومیت مردم توسط قارچهای سمی اطلاع رسانی فرموده اید و نظر پزشک متخصص را مرقوم فرموده اید که قطعا باعث قدردانی است. در کمترین حالت وقتی سایتی ارزشمند برای سلامتی اینجانب و خانواده ام و مردم دلسوزی نماید وجدانا اینجانب نباید خود را مدیون ان سایت بدانم بابت اطلالع رسانی شما سایت وزین کرد تودی ممنون و مدیون شما هستم این یک جنبه موضوع
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
جنبه دیگر موضوع
وقتی در بیجار و یا استان قارچ سمی خود رو امکان رویش دارد با هر عقل و منطق و علمی قارچ ارزشمند خوراکی که درامد بسیار بالایی نیز دارد و سرشار از پروتئین بوده و جای گوشت را نیز پر می کند و غذای بسیار خوشمزه ای نیز می باشد قابلیت پرورش و فروش و استفاده را دارد .و کسی را نه تنها مسموم نمی کند بلکه توصیه متخصصان علوم تغذیه نیز می باشد خب این روستائیان محترم چرا بجای قارچهای سمی در کمین سلامت مردم قارچ خوراکی سالم در مکان مناسب و مستعد خودشان پرورش نمی دهند ؟ خب این کار که چندین حسن دارد
1- درامد حلال و خوب برای خودشان
2- خوراک و غذای حلال خوب برای خودشان و مردم
3- تضمین سلامتی خودشان و مردم که گوشت انواع چربی و مشکلات ایجاد می کند و قارچ چنین خاصیتی ندارد
4-- کمک به توسعه اقتصادی خودشان و استان و مملکت و ایجاد اشتغال برای خودشان و مردم

کردتودی نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

نام *
 

کد امنیتی Captcha image
 
   

پیشنهاد سردبیر:

آرشیو پیشنهاد سردبیر

گزارش و تحلیل:

آرشیو گزارش و تحلیل
 

کُردتودی را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید