استاد علوم سیاسی اعلام کرد:
استانی شدن انتخابات ادامه پروژه خصوصی سازی اقتصادی در سیاست است/ انداختن فاصله بین مردم و نمایندگان دستاورد منفی این طرح است

یکی از فعالان علوم سیاسی با بیان اینکه استانی شدن انتخابات ادامه پروژه خصوصی سازی اقتصادی در ایران است، گفت: اجرای این طرح موجب انداختن فاصله بین مردم و نمایندگان می شود.
سهیل جمشیدپور استاد علوم سیاسی در گفتگو با خبرنگار کردتودی با اشاره به طرح استانی شدن انتخابات مجلس اظهار داشت: مدت دو دهه است که بازیگران صحنه اقتصاد و سیاست در کشور به بهانه هایی چون خلاصی از پروژه های نیمه تمام ملی، تحزب، همگرایی های استانی، ملی گرایی و شعارهایی از این دست، قصد دارند تا مانع حضور نمایندگان شهرستانی در مجلس و جایگزینی آنها با نمایندگانی استانی شوند.
وی افزود: در این طرح شخصیت ها به تیپ تقلیل یافته و پارلمان به مثابه میانجی، خرده فرهنگ ها و اقلیت ها را با گفتمان ملی جایگزین می نماید.
جمشیدپور با بیان اینکه به بهانه منافع کلان در طرح استانی شدن انتخابات ، دسترسی اکثریت های بی صدا به امکانات دموکراتیک بیش از پیش کاهش می یابد و اعمال قدرت عمودی با اعمال و اشکال قدرت افقی بدنه های اجتماعی در تضاد قرار می گیرد، گفت: با استانی شدن انتخابات بدنه های اجتماعی دارای سرانه جمعیتی که معمولا در مراکز جمعیتی انباشته شده اند بعنوان متغییر مستقل مخاطب گفتمان ها و پارادایم های سیاسی-اقتصادی قرار گرفته و بدنه های اجتماعیِ در حاشیه، به خارج از اطرافِ هسته ی قدرت و غشای گفتمانی رانده می شوند
وی تصریح کرد: سخن راندن از این مساله که انتخابات استانی موجب تقویت احزاب می شود به مثابه امری انتزاعی موجب می شود تا نهادهای دارای دسترسی به منابع پولی و رانتی بیش از پیش بر جریان های رسانه ای و بازنمایی سوار شده و تبلیغات چی ها حزبی که احزاب آنها هیچ مقبولیت عامی ندارند به عنوان تنها آلترناتیوهای دموکراتیک به جامعه تحمیل گردند.
این فعال سیاسی ادامه داد: بازنمایی های رسانه ای شیک، بولتن ها و برنامه های کاغذی که خوراک وعده سازان در چنین سیستمی را تبلیغ می کنند با این توجیه که پروژه های نیمه تمام و لابی های نمایندگان شهرستان ها تهدیدی علیه اقتصاد و منافع ملی است! در صدد هستند تا با پاک کردن صورت مساله که همانا تعهد دولت و مجلس نسبت به ایجاد رفاه و آبادانی و نظارت به این روند برای همه مردم است را پاک کنند و به موازات پروژه نئو لیبرالها کردن اقتصاد کشور که در آن دولت ها از زیر بار تعهدات اجتماعی شان به بهانه خصوصی سازی از اقشار مختلف اجتماعی سلب مالکیت می نمایند و اقتصاد و سیاست را در اختیار جریانات رانتیر قرار می دهند بیش از پیش بتوانند با نمایشی از دموکراسی ملی و استانی، اقتصاد و سیاست کشور را توام با آنتروپی های فرهنگی جدی و احتمال بروز انواع تضادها، تحت کنترل خود بگیرند.
وی با تاکید بر اینکه این طرح موجب کاهش عمومی مشارکت مردم در رخدادهای سیاسی می شود، گفت: نمایندگانی که به این طرح رای می دهند یا نمی دانند که به چه چیز رای می دهند یا اینکه تحت تاثیر تبلیغات منافع بورژوازی ملی را خواسته و یا ناخواسته تامین می نمایند.
جمشیدپور با بیان اینکه استانی شدن انتخابات مباحث وارونه ای تبلیغاتی است که تامین کننده منافع عمومی و اجتماعی نمی باشد،اعلام کرد: به جای چنین ساز و کاری بهتر نیست به فکر طرحی باشند که تعداد نمایندگان حاشیه نشینان و بی صدایان در آن افزایش یابد؟
وی خاطر نشان کرد: اجرای این طرح موجب متمرکز شدن قدرت در فاصله انداختن میان نمایندگان و مردم با دریایی از انتزاعات می شود که موجب تامین منافع افراد وابسته به قدرت می شود.
انتهای پیام/m.r
پنجشنبه 27 دی 1397 | 08:31
کد خبر : 32009
پیشنهاد سردبیر:
مرخصی «جهرمی» مسبب قطعی 10 روزه اینترنت در کشور/ دستگاه قضا به خسارتهای وارد آمده به مردم و کشور ورود میکند؟
لحن صحبت رئیس جمهور با مردم تمسخرآمیز است
عفو و بخشش از نوع خدمت بی منت
افزایش قیمت بنزین با چه قیمتی؟
چرا دولت روحانی تصمیم گرفت اینترنت را در کشور محدود کند؟
پیشرفت کنونی ایران محصول چهل سال بی اعتمادی به آمریکا است/ تا زمانی که مقاومت در ایران جاری باشد سربلند هستیم
چهره بزک کرده آمریکایی ها قابل اعتماد نیست/ استفاده از ظرفیت های داخلی در دستور کار دولت قرار گیرد
ضامن بقا و موفقیت یک نظام سیاسی رأی و نظر مردم است نه خواست و مطالبه ابرقدرت ها
5 کیلومتر راه روستایی از سال 83 تاکنون منتظر آسفالت است!
مالیات بر عایدی سرمایه موجب متعادل شدن سرعت گردش مسکن می شود
گوناگون:
امکان پشتیبانی و استفاده مشتریان ایرانسل از کد دستوری#۲۰۲۰* فراهم شد
مهمترین جاذبه های هند و چین
جاذبه های گردشگری دنیا
سیستم پایش پسماند در محل دفن پسماند سنندج نصب و راهاندازی شد
مشکلات جسمانی در پرواز با هواپیما و راهحلهای آنها
گزارش و تحلیل:
شرایط سخت و بحرانی معیشتی مردم و سکوت فرصت طلبان کردستان!
اینجا بازار آصف است، قلب تپنده کُردستان!
درس خواندن با چشمهای بیسو!
مدیریت شهری سنندج اصلی ترین قربانی بلامنازع بازی سیاسی برستادیها!
گل و لای مهمان ناخوانده آب مناطقی از بیجار شد/کیفیت آب پایین است ، مردم کوچه کوهستان شرقی آب لوله کشی استفاده نکنند
کردستان در وعده اتصال به راه آهن/ آخرین وعده؛ 1400 و نهایتا 1402!
کُردتودی را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید