مخترع کردستانی شوفر را ساخت؛ اما حسابهایش مسدود شد

کارآفرین نخبه کردستانی توانست با تولید یک بازی کامپیوتری در استان محروم خود کارآفرینی کند و بیش از ۱۰۰ هزار دلار ارزآوری داشته باشد؛ اما از شانس بد او پس از تحریمها حسابهایش بسته شد و نیاز به حمایت مسئولان دارد.
به گزارش کُردتودی، در طول تاریخ همواره کشورهای مختلفی دچار بحرانهای اقتصادی فراوانی شدهاند، بحرانهایی که گاه منجر به فلج شدن یک کشور شده است؛ یکی از راهحلهای مهم و البته حیاتی که خیلی از کشورها اتخاذ میکنند، تقویت اقتصاد درونی یا به نوعی اقتصاد مقاومتی است.
اقتصاد مقاومتی روشی برای مقابله با تحریمهای اقتصادی علیه یک منطقه یا کشور تحریم شده، با کمترین وابستگی به خارج از کشور درباره نیازهای اساسی و راهبردی است.
راهکارهای زیادی برای پیش بردن اقتصاد مقاومتی وجود دارد که بهرهگیری از آنها به مرور باعث میشود تا مشکلات اقتصادی یک کشور تا حد زیادی بهبود یابند؛ اما موضوعی که ما قصد داریم در این گفتگو، به ان بپردازیم، اثرگذاری هنر–صنعت بازیسازی بر اقتصاد مقاومتی است.
میخواهیم بررسی کنیم که این صنعت نوین و البته پولساز تا چه اندازه در این حوزه میتواند به ما کمک کند.
صنعت بازیسازی چند سالی است که در بین پولسازترین صنایع دنیا حضور دارد و چرخدندههای اقتصادی کشورهای زیادی را میچرخاند؛ از کشورهای صنعتی و بزرگ گرفته تا کشورهای کوچک، توانستهاند با تکیه بر بازیسازی تحول شگرفی در اقتصاد خود به وجود آورند و گردش مالی شگفتانگیزی را ایجاد کنند.
نکتهای که وجود دارد این است که صنعت بازیسازی به طرز عجیبی گسترده و وسیع است؛ همین موضوع باعث شده تا مشاغل زیادی را پوشش دهد.
در همین رابطه تصمیم گرفتیم با محمد حیدری که دانشآموخته رشته ساخت و تولید بازیهای کامپیوتری در خارج از کشور است، به گفتگویی بپردازیم؛ وی پس از بازگشت به کشور تصمیم میگیرد زیر بال و پر جوانان نخبه کردستانی را بگیرد و با کارآفرینی آنها را با دنیای بازیهای کامپیوتری و انیمیشن آشنا کند.
وی با وجود موقعیت خوب کاری در آن سوی مرزها، تصمیم میگیرد به کشور برگردد که بعد از بازگشت به ایران و کردستان، در مجتمع کردستان در شهر سنندج به همراه دوستانش مشغول ساخت انیمیشن و بازیهای کامپیوتری میشود.
تا به حال برای چند نفر اشتغال زایی کرده اید؟
پیش از این به طور مستقیم حدود ۱۵ نفر مشغول به فعالیت بودند و در کنار تولید، آموزش هم داریم؛ اما غیرمستقیم شاید گفت که هزاران نفر با ما در ارتباط هستند.
کار شما علمی است و از طریق علم به این شغل رسیدهاید، آیا میشود تعریفی از صادرات علم داشته باشید؟
وقتی ما بتوانیم از علم بهره بگیریم و در کنار آن بتوانیم تولید داشته باشیم، همین استفاده از تجربیات ما توسط بیگانگان و صادرات محصولات میتواند صادرات علمی باشد.
آیا در طول این مدت که مشغول شدهاید، کار شاخص و موفقی انجام دادهاید؟
چند وقت پیش یک بازی مشهور به نام شوفر «SHOFER Race Drive»، که بازی ماشین است، تولید کردم و به بیش از ۷۵ کشور صادر کردیم و حدود ۱۰۰ هزار دلار ارزآوری داشتیم. این بازی وارد شبکه استیم که مخصوص بازیهای کامپیوتری است، شد.
شما تحصیلاتتان را در خارج از ایران گذراندید، هزینه اولیه آن را داشتید؟
از وقتی بچه بودم روزنامه میفروختم و در کنار درس خواندن کار میکردم. تمام درآمدم را پس انداز کردم و پس از آن بعد از آن به اسکاتلند رفتم و آنجا ادامه تحصیل دادم؛ اما پس از برگشتم به ایران دانشجویان IT استان را دور خود جمع آوردم تا هم به آنها آموزش دهم و هم با آنها طرحهای بازیهای کامپیوتری را به اجرا درآورم.
حقیقتا آن انتظاری که داشتیم، براورد نشد؛ هرچند یکی از ارگانها این فضا را در اختیار ما گذاشته است؛ اما نیازمند حمایت مسئولان هستیم؛ چون پروژههای بسیار خوبی داریم که قطعاً میتواند هم در اشتغالزایی و هم ورود سرمایه و صادرات علم تأثیر بهسزایی داشته باشد.
ما از طرف پایتخت اصلا حمایت نمیشویم؛ برای مثال در نمایشگاهی که در تهران زده شد و ما در آن شرکت کردیم، تمام غرفههای تهرانی رایگان حضور داشتند؛ اما ما با وجود آنکه از کردستان آمده بودیم و هزینههای زیادی را هم باید برای اقامت میپرداختیم، بیش از ۵ میلیون پول غرفه دادیم که این خود ظلم بزرگی محسوب می شد. شاید نگاه مسئولان این است که معتقدند ایران تنها تهران است و توجهی به شهرستانها ندارند!
تحریمها چه تاثیری بر کار شما داشته است؟
راستش را بخواهید این مساله تمام برنامه ریزیهای ما را از بین برد. تمام حسابهایم در کشورهای مختلف بسته شده است و نمیتوانم پولهایی را که در حسابهای مختلف بلوکه شده است، را خارج کنم و این ظلم و استکبار جهانی را پیش از پیش نمودار میکند؛ زیرا ما یک فعالیت کاملا حساب شده انجام میدادیم و این کار به شدت به ما ضرر زد.
بازیهای کامپیوتری و این بازی که شما آن را تولید کردید، چه تأثیری در معرفی ایران و فرهنگ ایرانی به سایر نقاط جهان دارد؟
اگر شما توجه کنید موسیقی این بازی «کردی» است و فضای شهر و آدمهای موجود در بازی کلاً فضاها و جادههای استان کردستان را با لباسهای محلی و در کنارش معرفی جاذبههای استان نشان می دهد؛ پس همین نمونهای است که میتواند موجب صادرات فرهنگ و معرفی تمدن و معرف زیباییهای ایران در جذب گردشگر و نشان دادن ایرانی آباد به تمام دنیا باشد. ما برای تنظیم این بازی گروه فیلمبرداری داشتیم که از همه جادههای استان از بالا فیلم تهیه میکرد و به همین دلیل معتقدیم که این بازی به شدت باورپذیر بود.
آیا ساخت چنین پروژهای را به عنوان برنامه آینده در دستور کار خود دارید؟
بله. اتفاقاً پروژههای بسیار خوبی داریم که بیشک بسیار تأثیرگذار خواهد بود، در بحث جذب توریست و ارزآوری به داخل کشور هم امیدواریم مسؤولین حمایت کنند؛ اما متاسفانه در بسیاری از مواقع رانت و پارتی بازی مانع فعالیت بچههای شهرستانی می شود و اجازه نمیدهد که آنها رشد کنند؛ حتی در بسیاری از موارد به ما میگویند در عرض یک هفته باید پروژه خود را معرفی کنید و معنی این حرف را کسانی میدانند که در این صنعت فعالیت میکنند، زیرا این کار تنها به معنی این است که فرصتی نداریم و پروژه از قبل واگذار شده است.
با توجه به اینکه جنابعالی به عنوان یک جوان موفق در زمینه استفاده به جا از علم هستید، چه صحبتی با فارغالتحصیلان دانشگاهی دارید؟
دوستانه میگویم که جوانان وقتی با یک سیستم ساده خانگی میتوانند از یک تایپ یا بسیاری کارهای ساده دیگر برای خود و حتی دیگران منبع درآمدی داشته باشند، حتماً تلاش کنند و ایدههای جدیدی داشته باشند، چون کار فقط استخدامی در ادارات نیست؛ بلکه فرصتهای خوبی داریم که میتواند به جامعه خدمت کند.
فکر میکنید بازیهای کامپیوتری چه تاثیری در ارز آوری و ایجاد اشتغال داشته باشد؟
تنها ۵۰ درصد کار در دست ماست؛ زیرا یک بازی میتواند کلی سرمایه به کشور وارد کند، پس نیاز دارد که حمایت شود تا کارهای بعدی با قدرت فروش و جذب بیشتری بین مخاطبان تولید و حتی به کشورهای بیشتری با گویشها و لهجههای مختلفی صادر شود تا زمینهساز اشتغال بیشتر، جلوگیری از خروج ارز، جلوگیری از ورود فرهنگهای بیگانه به داخل کشور و به ویژه قشر جوان، تقویت بنیه علمی کشور و بسیاری مسائل دیگر باشد، پس سرمایهگذاری در چنین کارهایی علاوه بر شکوفایی اقتصادی می تواند زمینهساز مطرحشدن کشور در ساخت بازیهای کامپیوتری و تبدیل شدن ایران به قطب انیمیشن و بازیهای کامپیوتر باشد.
وضعیت اشتغال در استان کردستان به چه نحوی است؟
در کردستان بیش از ۸ هزار دانشجود در رشته IT تحصیل کرده اند و طرح تکاپو که مربوط به دانشجویان IT است، در این استان کلید خورده است؛ واقعا این رشته در این استان ارزش سرمایه گذاری دارد، زیرا استعدادهای زیادی در این استان وجود دارد. زیرا بچههای کردستانی به دلیل محرومیتهایی که دارند، زیاد به فکر پول نیستند و تلاش میکنند با انجام کارهای خوب خود را ثابت کنند و این امتیاز آنها به شمار میآید/ خبرگزاری دانشجو
انتهای پیام/m.r
چهارشنبه 23 خرداد 1397 | 09:41
کد خبر : 30154
پیشنهاد سردبیر:
استاندار: همه به جد پای کار باشند زمان زیادی تا کنگره باقی نمانده است/ سردار رجبی: کنگره 5400 شهید ظرفیتی برای معرفی پتانسیل های کردستان به کشور
ادامه بیتوجهی به روستاهای دهگلان که موجب کوچ ساکنانش به شهر میشود!
سقوط 10 پلهای جایگاه کردستان در سهم اشتغال بخش صنعت در مقایسه با سایر استانها ظرف یک سال/آقای استاندار! تیم اقتصادی دولت در کردستان اگر جز «نشستن و نالهسردادن» کاری بلد بود انجام میداد
واکنش ماموستای اهل سنت سنندج به ماهیت جریان فکری سلفیت
اصلاح طلبان اصولگرا و اصولگرایان اصلاح طلب آفت بزرگ توسعه نیافتگی کردستان!
اجرای 295 پروژه کشاورزی با اعتبار 142 میلیارد تومان در کردستان/ 100 هزار هکتار از اراضی دیم استان به آبی تبدیل میشود
مسؤولان ارشد کردستان از افزایش حقابه استان خبر میدهند
رئیس شورا: نیروهای شرکتی شهرداری یک ماه حقوق معوقه دارند/ کارگران: کذب میگویند؛ دو ماه حقوق معوق داریم
نیروگاه سیکل ترکیبی قُلیان سنندج از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی + فیلم
گرانی نوشت افزار و کام تلخ دانش آموزان بانهای
سازمانی که مأمور شد تا واحدهای صنعتی کردستان را قفل کند!
عدم ثبات مدیریت سمی مهلک بر پیکره ورزشکاران/ورزش بیجار چوب ندانم کاری مسئولان را می خورد
گوناگون:
ترامپ: امروز دستور اعلام وضعیت فوقالعاده را امضا میکنم
فرمانده سپاه: تروریستهای جنایت زاهدان در حمایت پاکستان هستند/ برخوردمان با عربستان متفاوت خواهد بود
قیمت طلا به بالاترین رقم طی ۲ هفته گذشته رسید
واکنش تند بهداد سلیمی به پاداش بازیکنان تیم ملی (عکس)
4 دلیل برای اینکه گلکسی A6s سامسونگ را بخرید
گزارش و تحلیل:
واکنش نهادهای مردمی به سیاسیکاریهای یک مراسم فرهنگی در سنندج و پاسخ مسؤول مربوطه
علت ورشکستگی اغلب دامداریها آشنا نبودن به علم دامپروری است
علمای اهل سنت کُرد حادثه تروریستی زاهدان را محکوم کردند/ اینگونه بیرحمیها به جای هراس و تفرقه موجب وحدت و همبستگی میشود
ماجرای امتناع فرمانده پلیسراه کردستان از بریدن روبان پروژه کنارگذر سقز و اصرار استاندار و نماینده مجلس بر اینکار
افتتاح سه بارهی پروژهای که پشت پای مدیران کردستان توسط پیمانکار مسدود شد!
گرانی لوازم خانگی و کابوس خرید جهیزیه برای زوج های جوان
بی توجهی شهرداری نسبت به اوضاع نامناسب تنها بازار میوه و تره بار بانه + تصاویر
اعزام اکیپ پزشکی به روستاهای محروم و افتتاح چند طرح کشاورزی و بهداشتی در دهگلان
احداث واحد 800 هزار تنی آهن اسفنجی کردستان در گیرودار «مَن مَن» مسئولان
معرفی برترینهای جشنواره رسانهای ابوذر کردستان؛ تقدیر از سایت کُردتودی تا تجلیل خانواده شهید ارکان قدیمی
وضعیت اسفبار سلامت دهان و دندان در کردستان به روایت سرپرست وزارت بهداشت
کُردتودی را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید