فوت یک نفر و مسمومیت ۱۳۹ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان / اگر با مصرف قارچ این علایم سراغتان آمد بلافاصله به بیمارستان مراجعه کنید | کُردتودی
کُردتودی اخبار کردستان، ایران و جهان

فوت یک نفر و مسمومیت ۱۳۹ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان / اگر با مصرف قارچ این علایم سراغتان آمد بلافاصله به بیمارستان مراجعه کنید

نحوه تشخیص قارچ سمی، قارچ سمی، عکس قارچ سمی، مسمویت با قارچ، خرید قارچ، قیمت قارچ، مصرف قارچ

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان از فوت یک نفر و مسمومیت ۱۳۹ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان خبر داد.

به گزارش کُردتودی، فرزام بیدارپور از فوت یک نفر و مسمومیت 139 نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان خبر داد و اظهار داشت: آمار افراد مسموم شده مربوط به کل شهرستان‌های استان است.

 

وی افزود: از 139 نفر افراد مسوم شده، در حال حاضر 10 نفر در بیمارستان بستری هستند و بقیه افراد نیز بپس از مداوا، ترخیص شدند.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تصریح کرد: به مردم توصیه می‌کنیم به هیچ عنوان از قارچ‌های کوهی و قارچ‌هایی که در طبیعت هستند استفاده نکنند چراکه تشخیص سمی و غیرسمی بودن این قارچ‌ها بسیار سخت است.

 

 

چگونه بدانیم که قارچ کیفیت خوبی دارد یا نه

 

هرچند که قارچها جزو سبزیجات هستند ولی خو اص تغذیه ای آنها   مثا خاصیت گوشت، حبوبات است .همه قارچها مواد مغذی دارند و درعین حال کالری کمی  دارند انواع و اقسام قارچها وجود دارد که قریب به بیش از 38 هزار گونه قارچ وجود دارد که بسیاری سمی و بسیاری هم خوردنی هستند  اینک ببینم قارچ سالم را از کجا تشخیص بدهیم 

 

قارچ سالم را نمی‌توان از طریق رنگ آن شناسایی کرد چراکه برخی از قارچ‌ها سفید یا کرم و برخی دیگر قهوه‌ای هستند به همین دلیل رنگ سفید قارچ معیاری برای سالم بودن و کیفیت قارچ نیست.

 

قارچ‌های خوراکی عمدتا دارای رنگ، شکل و اندازه‌های مختلف هستند که از طریق وزن، نبود شکاف و لکه‌های قهوه‌ای روی کلاهک قابل شناسایی هستند و باید این نکته را در نظر گرفت که زمان نگهداری قارچ محدود است.

 

قارچ باکیفیت، کلاهک سفت دارد؛ به‌طوری که اگر با انگشت آن را فشار دهیم قسمتی از آن فرو نمی‌رود.

 

رنگ قارچ معیار کیفیت نیست

برخلاف تصور عامه که قارچ باید حتما سفید‌ رنگ باشد قارچ کرم نیز دارای مرغوبیت است به همین دلیل نمی‌توان رنگ قارچ را دلیلی برای سالم‌بودن یا ناسالمی آن دانست.

 

سنگینی قارچ معیار سلامت آن

یکی دیگر از راه‌های تشخیص قارچ سالم را سنگین‌ بودن آن است و قارچ باید دارای وزن مشخصی باشد و قارچ سبک کیفیت لازم را ندارد.

 

 

قارچ‌های لکه‌دار باید پخته شوند

وجود برخی از لکه‌های قهوه‌ای رنگ (لکه باکتریایی) که روی کلاهک قارچ به وجود می‌آید عاملی برای کاهش کیفیت قارچ است اما اگر قارچ به صورت پخته مصرف شود این لکه‌ها آسیبی را به انسان وارد نمی‌کنند.

 

کلاهک قارچ نباید شکاف داشته باشد

کلاهک قارچ باید بسته باشد چراکه تمام ارزش غذایی قارچ در پرده‌های قهوه‌ای مایل به سیاه زیرقارچ نهفته است که اگر روی کلاهک شکافی ایجاد شود موجب کاهش ارزش غذایی قارچ می‌شود.

 

قارچ خام مفیدتر است

بهترین نحوه‌ درست استفاده کردن از قارچ ، با توجه به این‌که قارچ حاوی انواع ویتامین‌ها و مواد پروتئین است بهتر است آن را به صورت خام در سالاد استفاده شود چرا که پختن یا سرخ کردن قارچ موجب از بین رفتن ارزش غذایی آن می‌شود.

 

چگونگی نگهداری قارچ

مدت نگهداری قارچ در یخچال را در دمای 2 تا 6 درجه سانتیگراد در ظروف بسته‌بندی یک هفته و در غیر این صورت سه الی چهار روز است .

 

مصرف قارچ خودرو قابل اطمینان نیست

قارچ‌های خودرو بیشتر در مناطق کوهستانی رشد می‌کنند که اگر این قارچ‌ها در نقاط غیرکوهستانی برداشت شود می‌تواند برای انسان خطرناک باشد.

 

طریقه شناسایی قارچ سمی از غیرسمی سبک‌بودن است. قارچ سمی معمولا خیلی زود شکسته می‌شود اما به‌طور کلی راه تشخیص قارچ سمی ممکن نیست به همین دلیل توصیه می‌شود از قارچ‌های خودرو استفاده نشود.

 

انتهای پیام/sh.s

شنبه 29 اردیبهشت 1397 | 10:43

کد خبر : 29840

منتشر کننده : a.p

هیچ نظری ثبت نشده است!

کردتودی نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

نام *
 

کد امنیتی Captcha image
 
   

پیشنهاد سردبیر:

 

کُردتودی را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید