
مهمترین اخبار




مدیریت انقلابی تاریخ انقضاء ندارد

دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج در یادداشتی نوشت: بر خلاف تصور کسانی که شرایط انقلاب را محدود به زمان خاص می دانند، «ارزش های انقلابی» و «مدیریت انقلابی» و در مجموع «انقلابی بودن»، «انقلابی ماندن» و «انقلابی عمل کردن»، تاریخ انقضاء ندارد و حداقل تا زمانی که انقلاب اسلامی به هدف غایی خود یعنی ایجاد «تمدن نوین اسلامی» و استقرار عدالت کامل دست پیدا نکند، پایانی برای آن متصور نیست.
به گزارش کُردتودی، به نقل از کرددانش، میلاد فخرایی دانشجوی مقطع دکتری مدیریت دولتی گرایش منابع انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج در یادداشتی نوشت:
با گذشت بیش از سه دهه از انقلاب اسلامی و تثبیت انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران و کسب دستاوردهای ارزشمند در حوزه های مختلف و همچنین اتخاذ تدابیر کلان در این حوزه، همچنان اندیشه های مدیریتی حاکم، از معرفت و اندیشه اسلامی به طور مناسب بهره مند نشده است و کم و کاستی هایی در این حوزه وجود دارد و شواهد این کم وکاستی را در انتظارات مسئولان ارشد نظام و رهبران دینی می توان مشاهده کرد.
دهه ای که پیش رو داریم دهه پیشرفت و عدالت است. پیشرفت برخلاف توسعه به جای دیدگاه انقباظی بر دیدگاه انبساطی جهان بینی در سطح نظری تاکید و با ارزش ها و هنجارهای جامعه مطابقت دارد. هدف این است که در این دهه یک پیشرفت جهشی همه جانبه و یک عدالت گستری وسیع اتفاق بیفتد.
چشم اندازی که توسط رهبران برای آینده ترسیم میشود و ویژگیهایی که برای جامعه پیشرفته قائل هستند، مبنای سیاستگذاریها و اقدامات اجرایی قرار میگیرد و از اینرو تبیین دیدگاههای رهبران موضوعی پراهمیت است. طرح موضوع از سوی رهبر معظم انقلاب و تأکید بر ضرورت تبیین شاخصههای انقلابیگری، پیامی صریح و روشن در خود دارد و آن، خطر کمرنگشدن این تفکر و مفهوم برآمده از انقلاب است. نخبگان سیاست و اجتماع از یکسو و جامعه علمی و فرهنگی که طیف گستردهای از فعالان عرصه رسانه، هنر، دانشگاهیان، هنرمندان، مبلغان دینی را در بر میگیرد، از سوی دیگر، جوامع هدفی هستند که میبایست ضمن درک شرایط ویژه منطقه و جهان و حساسیت رهبری، به تکلیف خود در این زمینه عمل کنند.
همچنان که در طول سالهای اولیه انقلاب و بهویژه در دوران دفاع مقدس، این رویکرد در اوج شکوفایی و کارآمدی قرار داشت. وقتی چنین روحیهای بر فضای کشور حاکم شود، دیگر هیچ تحریم و تهدیدی نمیتواند، مانع از دستیابی انقلاب اسلامی به اهداف والای خود شود و مسئولین، مردم و به خصوص جوانان متدین، متخصص و با انگیزه کشور خواهند توانست با اتکاء به منابع، امکانات و نیروهای درونزایی که همواره مورد تأکید رهبر معظم انقلاب قرار داشته، عمده نیازهای کشور را مستقیماً تأمین و مشکلات را برطرف نمایند.
یکی از مهمترین راهبردهای نظام سلطه طی سال های گذشته جهت مواجهه با جمهوری اسلامی ایران را باید تلاش برای «تغییر هویت انقلاب اسلامی» دانست که بخشی از آن در بعد «تخاصم با استکبار، یاری رساندن به مظلوم و ایستادگی در مقابل ظالم» معنا پیدا میکند و به یقین حذف گام به گام چنین مولفهای از گفتمان انقلاب اسلامی به معنای تن دادن به نظامی اسلامی است که خاصیت و مولفههای اساسی خود را از دست داده و چیزی جز پوسته آن باقی نمانده است. ضرورت هضم شدن در نظم جهانی نکتهای است که اینروزها از جانب برخی غافلان و یا خائنان تکرار میشود، از آنجا که نظام جمهوری اسلامی ایران بیش از آنکه مبتنی بر فرم باشد بر عمق و هویت خود متکی است، هضم شدن در نظام جهانی عملاً این هویت را از بین میبرد. در پاسخ به همین مسأله است که مقام معظم رهبری در طول دو سال گذشته بارها و در مقاطع گوناگون با عبارات و مسائل مختلف بر این نکته تأکید کردهاند که انقلاب و حرکت انقلابی باید باقی بماند. این مطالبه رهبر معظم انقلاب به معنی پایبندی به اصول انقلاب اسلامی و تداوم حرکت در مسیری است که امام راحل عظیم الشان تعیین کردند.
یکی از خطرات جدی پیش روی انقلاب اسلامی این است که مسؤولان سابق نظام اسلامی دچار استحاله و حرکتهای مخالف اصول انقلاب بشوند و یا با خسته شدن از روند انقلاب و زحمات حرکت انقلابی، به تنپروری و رفاهطلبی روی آورند و خواهان ذبح کردن آرمانهای انقلاب در راستای دنیاطلبی خود شوند. این خطر در سالهای کنونی که برخی از افراد در سالهای نهایی عمر خود از آرمانهای انقلاب فاصله گرفته و یا تصور میکنند که با نزدیک شدن به پایان عمر آنها، عمر انقلاب نیز به پایان رسیده است، خطر بزرگتری است. از همین جهت است که رهبر معظم انقلاب بهصراحت متذکر میشوند که انقلابیگری مختص پیرها نیست و نیز معیارها و ملاکهایی دارد که باید با آن ملاکها و معیارها، انقلاب اسلامی و پایبندی به آن شناخته شود. در همین راستا مفهومی که امروز بیش از پیش ضرورت پیدا می کند مفهوم مدیریت انقلابی است.
انقلاب اسلامی ایران به رهبری حضرت امام خمینی(ره) آغاز شد ولی این انقلاب به پایان نرسیده و تداوم آن منوط به تداوم حرکت انقلابی ملت مسلمان ایران و حفظ آرمانها و معیارهای انقلابی بودن است. علاوه بر ارزشمند بودن انقلابیگری بهعنوان یک ارزش و یک آرمان، باید توجه داشت که انقلابیگری عامل موفقیت و پیروزی ملت ایران نیز بوده و هست. مقام معظم رهبری در اینزمینه متذکر می شوند که بعد از رحلت امام، ما هرجا انقلابی عمل کردیم پیش رفتیم و هرجا از انقلابیگری و حرکت جهادی غفلت کردیم، عقب ماندیم و ناکام شدیم. این خود بزرگترین تلنگر برای ما است تا در گذشته نمانده بلکه با توجه به حرکت دشمنان و رصد نقشه شوم آنها به دسیسه های پیدا و پنهان دشمنان اسلام در جهت استحاله کردن نظام پی برده و با تجهیز خود به سلاح ایمان، محکم و استوار و با روحیه انقلابی در مسیر انقلاب حرکت کنیم چونکه رمز تحولات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و مبارزه با فساد و تبعیض تنها با روحیه انقلابی و جهادی ممکن است.
رهبر معظم انقلاب در اجتماع عظیم و پرشکوه قشرهای مختلف مردم در مراسم بیست و هفتمین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) در تبیین معیارهای اصلی انقلابی گری به تشریح پنج شاخص عمده پرداختند: «پایبندی به مبانی و ارزشهای اساسی انقلاب اسلامی»، «هدف گیری مستمر آرمانها و همت بلند برای رسیدن به آنها»، «پایبندی به استقلال همه جانبه کشور»، «حساسیت در برابر دشمن و تبعیت نکردن از او» و «تقوای دینی و سیاسی که در قالب انقلابیگری، انقلابی بودن و انقلابی ماندن قرار می گیرد.
عملکرد مدیران دولتی اثرات گسترده و عمیق بر ابعاد مختلف زندگی اجتماعی دارند؛ زیرا دامنه تأثیر سیاست ها و راهبردهای عمومی آحاد مردم جامعه را دربرمی گیرد. ایجاد مفهوم مدیریت انقلابی بر مبنای اندیشه های مقام معظم رهبری کمک می کند تا اهداف متعالی نظام جمهوری اسلامی ایران محقق گردد، که بسیار متفاوت از سایر نظام ها در جهان است. به این ترتیب شایستگی موردنیاز مدیران نظام جمهوری اسلامی و ارزش های متناسب با آرمان های و اهداف متعالی ترسیم شده و مدیران از شرایطی برخوردار می شوند که نظیر آن را در هیچ یک از نظام های حکومتی دنیا نمی توان یافت. بر خلاف تصور کسانی که شرایط انقلاب را محدود به زمان خاص می دانند، «ارزش های انقلابی» و «مدیریت انقلابی» و در مجموع «انقلابی بودن»، «انقلابی ماندن» و «انقلابی عمل کردن»، تاریخ انقضاء ندارد و حداقل تا زمانی که انقلاب اسلامی به هدف غایی خود یعنی ایجاد «تمدن نوین اسلامی» و استقرار عدالت کامل دست پیدا نکند، پایانی برای آن متصور نیست. بنابراین با توجه به جایگاه ارزش های دینی و انقلابی در اسناد بالادستی جمهوری اسلامی ایران و همچنین توجه به ارزش های اسلامی، کرامت و منزلت والای انسانی و مدنظر سازمان، توجه به تعالی فرد و همجنین ارزش های والای مورنیاز در سازمان باعث شده است الگوی مدیریت انقلابی براساس ارزش های محوری و انقلابی در سازمان های دولتی ایران بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
ما هرجا یک مدیریت انقلابیِ فعالِ پرتحرک داشتیم، کار پیش رفته است و هرجا که مدیریت های ضعیف، بیحال، ناامید، غیرانقلابی و بیتحرک داشته ایم، کارها یا متوقف مانده است، یا انحراف پیدا کرده است، نشان می دهند که بخش مهمی از ضعف های موجود در کشور حاصل تنبلی و ناکارآمدی مدیران غیر انقلابی است و همین نکته باید یکی از شاخص های تعیین مدیر برای مسئولیت های مختلف است(بیانات مقام معظم رهبری در دیدار نخبگان علمی جوان،28/07/1395). راه پیشرفت ایران اسلامی، احیاء روحیّهی انقلابی و احیاء روحیّهی مجاهدت است؛ این یک اصل کلی است که هر چه مدیران و رهبران ، مردمی تر باشند ؛ مردم انقلابی تر خواهند بود. پشتوانه و خاستگاه مردمِ انقلابی، مدیرانِ مردمی است ؛ و مدیران اشرافی که خود را در طبقه ای ویژه قرار می دهند ، عامدانه یا جاهلانه در تضعیف روحیه ی انقلابی مردم و گسست میان ملت و دولت می کوشند. رسیدن به این اهداف، علاوه بر اتحاد و انسجام ملی، فرهنگ انقلابی، مسئولان شجاع و فعال و پرکار، نیازمند یک اقتصاد و تولید قوی و مبتنی بر مدیریت کارآمد و توانایی های داخلی است. اجرای موثر این سیاست ها و راهبردها به وجود مدیرانی شایسته و کاردان نیاز دارد و مسئولان و مدیران کشور نیز باید در این راه باید طوری تلاش کنند که نسل آتیه بدانند راهشان چیست.
انتهای پیام/

چهارشنبه 18 بهمن 1396 | 08:03
کد خبر : 28729
به انتخاب سردبیر
-
روابط بین کارگر و کارفرما در کردستان وارد فاز نوین می شود/ کارگران روز کارگر را به کارفرمایان تبریک میگویند
-
قتلی که بر آن موج سواری سیاسی شد + جزییاتی که مردم مریوان از آن بی خبرند
-
گیر افتادن کشاورزان کردستانی در باتلاق بدعهدیهای صندوق بیمه کشاورزی/ چه کسی پاسخگوی خسارت کشاورزان خواهد بود؟
-
اشتغال کردستان در سراشیبی سقوط!
-
نه شور اشرافیت و نه طغیان منیت نتوانست حقوقات انتخاب مردم را وتو کند/از فرصت همسایگی با اقلیم کردستان عراق باید استفاده شود/چرا جوان مریوانی بجای صادرات باید کولبری کند؟
-
تعیین تکلیف سگهای ولگرد جلسه کارگروه سلامت دهگلان را به خود اختصاص داد
-
استاندار کردستان خسته از شعارزدگی مسؤولان استان/ مرادنیا: من را عوامفریب خطاب میکنند؛ من بومی هستم
-
کارخانه نساجی شهرستان قروه در آستانه تعطیلی/ مسئولین برای حمایت از کالای ایرانی در شهرستان قروه چه می کنند؟
-
عکس/ تجاوز زمستان به حریم بهار در کردستان
-
ماموستا راستی: عربستان در روز مبعث با حمایت از حمله موشکی به سوریه کار ننگینی انجام داد/ نماینده مریوان در مجلس: اقدام آمریکا تجاوزگرانه بود
-
کردستان قطب اصلی تولید فیلم کوتاه/ اجرای پیادهراه فردوسی و ساماندهی دستفروشان اولویت شهرداری و شورای سنندج در سال جدید/ تمامی شهروندان حق شرکت در جلسات شورا را دارند!
دانستنی های جالب
-
۶ تاثیر هوش مصنوعی در زندگی آینده انسانها
-
۷۸ روز تا جام جهانی/ قهرمانی آرژانتین با تبانی و کاغذ
-
تاثیر آلرژی فصلی بر افسردگی
-
چه کنیم تا خوابی عمیق داشته باشیم؟
-
4 حرکت ورزشی که بهتر است انجام ندهید
-
ارتباط بهداشت بد دهان و دندان با دیابت
-
افزایش 10 درصدی مستمری مددجویان
-
استانهای دارای بیشترین قربانی رانندگی در نوروز
-
به سنندج که آمدید، دیده منت روی سر غیور مردان کُرد بگذارید که نوبل دار مهمان نوازی هستند
-
کلاهبرداری از ۶۳۰ نفر با آگهی تقلبی در کُردستان
-
مبتلایان به «سیروز کبد» چه غذاهایی بخورند؟
-
اصول و قوانین کار و کارگری در ایران
-
لطفاً این متن را به اشتراک بگذارید؛ شاید ناجی یک خانواده شدید
گزارش
-
روابط بین کارگر و کارفرما در کردستان وارد فاز نوین می شود/ کارگران روز کارگر را به کارفرمایان تبریک میگویند
-
قتلی که بر آن موج سواری سیاسی شد + جزییاتی که مردم مریوان از آن بی خبرند
-
گیر افتادن کشاورزان کردستانی در باتلاق بدعهدیهای صندوق بیمه کشاورزی/ چه کسی پاسخگوی خسارت کشاورزان خواهد بود؟
-
اشتغال کردستان در سراشیبی سقوط!
-
استاندار کردستان خسته از شعارزدگی مسؤولان استان/ مرادنیا: من را عوامفریب خطاب میکنند؛ من بومی هستم
-
کارخانه نساجی شهرستان قروه در آستانه تعطیلی/ مسئولین برای حمایت از کالای ایرانی در شهرستان قروه چه می کنند؟
گفتگو
-
ماموستا راستی: عربستان در روز مبعث با حمایت از حمله موشکی به سوریه کار ننگینی انجام داد/ نماینده مریوان در مجلس: اقدام آمریکا تجاوزگرانه بود
-
با یک رفتن اتفاقی، انگار تمام عمرم کاریکاتور را در درون خودم می شناختم !
-
حضرت محمد (ص) یک شخصیت قرآنی است/ مبعث، پرچم علم و معرفت را برافراشت
-
کردستانیها در سال 96 حدود دو میلیارد و 700 میلیون مترمکعب گاز طبیعی مصرف کردهاند
-
جزییات حادثه تیراندازی شب گذشته بانه از زبان فرماندار
مقـالـه / یادداشت
-
مذاهب کردستان یتیم شد/ انتظار نمیرفت روابط باعث تغییر و تحول در مدیریت دانشگاه مذاهب شود
-
صدای کشاورزان مظلوم دیار گروس
-
با یک رفتن اتفاقی، انگار تمام عمرم کاریکاتور را در درون خودم می شناختم !
-
منافع مشترک عربستان و رژیم صهیونیستی چیست؟/ اظهارات ولیعهد عربستان سعودی چه پیامدهایی برای آنان دارد؟
-
تاملی بر نامگذاری سال حمایت از کالای داخلی
-
اندرحکایت استیضاح های اخیر و اشتباهات محاسباتی / محمد هادی فر
علی پاسخ چهارشنبه 18 بهمن 1396 | 09:05
برادر شما یک روز مدیریت داشتید که دارید دم از مدیریت انقلابی میزنید نان به نرخ خروز خوردن هنر نمیباشد