Go Up
kurdtoday
حاشیه های جشنواره انجیر هورامان:گروه : اقتصادی

از ترکیدن بغض های رئیس شورای بخش هورامان تا مصاحبه با گردشگر تایوانی + فیلم

جشنواره انجیر هورامان،سروآباد،هورامانات،باغداران نمونه

جشنواره انجیر هورامان برای نخستین در شهرستان سروآباد با حضور جمعی از مسوولان استانی و شهرستانی و کشاورزان و باغداران منطقه در شهر سروآباد برگزار شد.

به گزارش کُردتودی، نخستین جشنواره انجیر هورامان با همت بخشداری هورامان، جهاد کشاورزی سروآباد،اداره ارشاد اسلامی سروآباد، دهیاران و شوراهای اسلامی بلبر،سلین،ژیوار و باغداران منطقه و با هدف معرفی و توسعه باغات انجیر دیم و انجیر هورامان به عنوان محصولی کاملا ارگانیک افزون بر سایر جاذبه های طبیعی و گردشگری و فرهنگی اورامان شامگاه دیروز در سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سروآباد برگزار شد.

 

  حاشیه های نخستین جشنواره انجیر هورامان در سروآباد+فیلم  

در بدو ورود مهمانان به داخل سالن همایش و در قسمت راهرو به همت بخشداری اورامان و عوامل دست اندر کار غرفه هایی از انواع صنایع دستی و خوراکی های محلی هورامان توسط صنعت کاران و کشاورزان محلی به عرصه نمایش گذاشته شده بود و مهمانان این جشنواره توسط آن مورد استقبال قرار می گردد.

 

در این راهرو علاوه برعکاسان و فیلمبرداران داخلی و خارجی که برای به تصویر کشیدن این جشنواره حضور یافته بودند در میان تجمع میهمانان داخلی که برای دیدن فستیوال حضور یافته بودند میهمانانی از کشورهای خارجی نیز دیده می شدند.

 

خبرنگار ما به سراغ یکی از این مهمانان که از کشور تایوان برای دیدن کردستان و منطقه هورامانات آمده بود و اتفاقی در این مراسم حضور یافته بود رفت و در مورد دلیل حضورش در این مراسم و نیز حسی که وی به این منطقه و مردمانش دارد پرسید.

 

   

این توریست تایوانی که ملبس به لباس زیبای کردی بود در پاسخ به خبرنگار ما گفت: چندین روز است که در استان کردستان و در میان مردمان خونگرم و مهمان نواز این استان سفر می کند و لذت بخش ترین خاطراتش را در این مدت داسته است.

 

"کای" در پاسخ به سوال خبرنگار ما که در مورد انجیر هورامان پرسید گفت: با توجه به اینکه در کشور ما انجیر تولید نمی شود و این قابلیت را ندارد لذا برای اولین بار است که از این میوه بهشتی چشیده است و به اندازه ای لذت بخش است که تا این لحظه بیش از 30 انجیر خورده است.

 

این مسافر از کشور موتای همچنین از تمامی بانیان این فستیوال تقدیر و تشکر کرد و گفت: حتما پس از بازگشت به کشورم از مزیت ها و خاطراتی که از کردستان و هورامانات داشته ام برای دوستان و اقوامش تعریف می کنم  و آنان تشویق به سفر به این منطقه خواهم نمود.

 

 

در قسمت دیگری از این جشنواره سبد بافی از منطقه هورامان بر روی صحنه مشغول به سبد بافی بود که استفاده از این تولیدات چوبی و طبیعی خود مصداق بارز همزیستی این مردمان با محیط زیست و نمونه کامل حفاظت از محیط زیست توسط این اهالی را می رساند.

 

در بخش دیگری از این مراسم و پس از سخنرانی تعدادی از مسئولین، سید علی سجادی شورای بخش هورامان با لحنی اعتراض آمیز به بیان برخی از مشکلات و دغده های کشاورزان و باغداران منطقه پرداخت.

 

 

 

در این مراسم علاوه بر سیاچمانه سیروان خالدی و شعرهای زیبای حسن عمرانی و تجلیل از باغداران و فعالین عرصه تولید انجیر مسئولین شهرستانی و استانی هر یک به نوبه خود ایراد سخنرانی نمودند .

   

تصاویر بیشتر این جشنواره 

 

منبع: اورامانات

 

انتهای پیام/a.p

جمعه 27 مرداد 1396 | 19:19

کد خبر : 26357

منتشر کننده : ف و/HW

نظرات :

خادم قران کریم پاسخ شنبه 28 مرداد 1396 | 11:06

0
1

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
اینجانب یک قدر دانی به سایت وزین کرد تودی بدهکارم و قدر دانی بخاطر انعکاس نظرات مخاطبین سایت می باشد ضمن اینکه خبرها نیز برای توسعه و خیر و برکت برای کردستان و کشور است.
امیدوارم این عرایض به سمع و نظر مسدئولین محترم رسانده شود
اینجانب به منطقه وسیعتری از شهرها و روستاهای کردستان رفته ام و اخلاق اینجانب نیز طوری است که از کنار یک پتناسیل ارزشمند براحتی رد نمی شوم و روی ان فکر می کنم تا شاید سبب خیری برای مردم شوم
اینجانب متوجه هستم اورامان و تا پاوه و اطراف ان با کیفیت ترین انجیر را دارد خودم در جاهایی که مهمان بوده ام از باغات میزبانان انجیر و دیگر میوه ها را خورده ام
از طرفی پزشک اینجانب و خانواده ام را راهنمایی کرده بود که برای رفع بعضی بیماریها انجیر بخوریم. روزی در مسیر ابیدر به بهاران سنندج وانت نیسانی را دیدم که نیسان را از انجیر پر کرده و می فرخوخت. حدود 300 کیلو انجیر خشک شده محلی اورامان بود که بطور فله ای در گونی ها وجود داشت و تعدادی نیز انجیر بسته بندی ترکیه بود. انجیر خشک شده هورامان را بر دهان گذاشته و برای خوردن تست کردم که مثل اهن سفت بود و فقط بدرد شکسته شدن دندانهای خود وخانواده می خورد و کابردش همین بود . انجیر بسته بندی ترکیه را نگاه کردم دیدم در فصلی که فصل انجیر هم نبود مثل اینکه انجیر را همین الان از درخت کنده و می فروشند تا ان اندازه کیفیت نرم بودن خود را حفظ کرده بود.انجیر ترکیه بسیار گرانتر از انجیر هورامان نیز بود حتی در دقت بسته بندی یک برگ انجیر نیز بر روی بسته وجود داشت که ان با وجود گذشت زمان تازه بود. بلاخره هزینه دندان و تعمیر دندان را که می دانید چقدر زیاد است. چند بسته انجیر بسته بندی ترکیه خریدم در حالیکه بسیار هم از وضعیت انجیر هورامان ناراحت بودم و هستم. جاره ای نداشتم. حال سوال این است ایا ایجاد صنایع بسته بندی انجیر سخت است؟ ایا جذب سرمایه گذار می خواهد؟ اگر دولت هم حمایت نکند با گرفتن مثلا 50 هزار تومان از هر انجیر کار و ایجاد صنایع بسته بندی و انچه که ترکیه کرده است براحتی می شود کارگاه صنایع بسته بندی ایجاد کرد و زحمات کشاورزان را به قیمت عادلانه خرید . دیگر میوه ها نیز مانند توت فرنگی و زرد الو چنین است و ماندگاری ندارد نیز چنین است. می خواهم بدانم اقایان مسئولین در این گردهمایی چرا به این موضوع مهم نپرداخته بلکه کوچکترین اشاره ای نیز نکرده اند؟محصول کشاورزی مردم ماندگاری ندارد ولی یک صنایع تبدیلی و یا بسته بندی و صادرات وجود ندارد . اینجانب بخدا قسم یک سانتی متر زمین کشاورزی در هیچ جایی ندارم ولی مسلمان هستم و مسلمان نسبت به دیگر مسلمانان متعهد است اقای مسئولین باید باید پاسخ قانع کننده به مردم بدهند که چرا تا کنون فکری برای محصول کشاورزان و باغداران نکرده اند که انجیر هورامان بدرد دندان شکستن می خورد ولی انجیر ترکیه با کیفت ترین بسته بندی شده که مثل از درخت چیدن تازه انجیر بفروش می رسدان هم در زمستان که غیر فصل انجیر است چرا و به چه دلیل؟ خیلی از کارها وجود دارد که سرمایه گذاری یا نمی خواهد و یا سرمایه اندکی نیاز دارد وبجای سرمایه مالی و سرمایه گذاری علم و اگاهی نیاز دارد

کردتودی نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

نام *
 

کد امنیتی
 
   

مقـالـه / یادداشت

بیشتر ...

ADS

ADS

کانال رسمی کردتودی در تلگرام

سنه بازار

ADS

ADS

ADS