Go Up
kurdtoday
گروه : اجتماعی

تغذیه نادرست، تهدید جدی برای سلامتی/ضرورت اصلاح شیوه تغذیه در بین شهروندان کُردستانی

تغذیه، سلامتی، تغذیه، شهروندان کردستانی

یك كارشناس تغذیه می‌گوید: بسیاری از مواد غذایی آماده و رنگارنگی كه امروزه در سوپر ماركت‌ها و اغذیه‌فروشی‌ها می‌بینیم، حاوی مواد مضر و بعضا غیرمجازی هستند كه در تهیه این فراورده‌ها از آنها استفاده می‌شود. این‌گونه مواد رنگی افزودنی و نگهدارنده بر كیفیت مواد غذایی اثر سو ‌می‌گذارد و سلامت افراد را به خطر می‌اندازد.

به گزارش کُردتودی، شاید درنگاه نخست اینكه چه چیزی را به‌عنوان خوراك در طول شبانه روز استفاده می‌كنیم چندان مهم نباشد، چراكه زندگی ماشینی امروز سبب شده است بسیاری از اولویت‌های بشر تغییر كند و برخی موضوع‌ها برای او پیش پا افتاده جلوه كند.اكنون دیگر سر سفره بسیاری از كردستانی‌ها هم غذاهای آماده دیده می‌شود؛ غذاهایی كه نه تنها چندان نیاز بدن را تأمین نمی‌كنند، بلكه‌گاه نیز خود به دلیل داشتن چربی بالا، مواد نگهدارنده و رنگ‌های غیرمجاز خوراكی می‌توانند زمینه بروز بیماری‌ها را ایجاد كنند.

 

بی توجهی به تغذیه
تغذیه از موضوع‌های مهی است كه نقش اساسی در سلامت جسمی و حتی روحی انسان دارد، هرچند دراین سال‌ها چندان اهمیتی به آن داده نمی‌شود و‌گاه توجه به آن به دست فراموشی سپرده شده یا دست كم، مورد كم توجهی قرار گرفته است.


تغذیه سالم از مهم‌ترین عوامل سلامت افراد است و به تغذیه‌ای گفته می‌شود كه در كنار تأمین همه نیازهای غذایی بدن، عوارضی نیز برای سلامتی انسان به دنبال نداشته باشد.


مشكلات تغذیه‌ای به 2 صورت كمبود مواد غذایی و اضافه مصرف مواد غذایی دیده می‌شود و اكنون نیز در قرن 21 مشكل بیشتر كشورها تغذیه ناشی از اضافه مصرف مواد غذایی است.پژوهشگران علوم پزشكی می‌گویند كه بیشتر افراد بدون اینكه متوجه باشند سلامت خود را به خطر می‌اندازند؛ خطرهایی كه شاید هرگز متوجه آن نمی‌شوند. سلامتی، مهم‌ترین عامل پیشرفت و ضامن بقای جامعه است.

 

تغییر سبك زندگی
یك شهروند سنندجی می‌گوید: رفتارهای مردم سیر بیماری‌ها را در آنان كمتر یا بیشتر می‌كند. كم تحركی، عادت‌های بد غذایی، مصرف دخانیات و استرس، همه مربوط به رفتار و سبك زندگی مردم است و از طریق توانمندسازی خود مردم می‌توان از این رفتارهای نادرست و مشكلات و بیماری‌های ناشی از آن پیشگیری كرد.


«هاجر زندسلیمی» ادامه می‌دهد: مردم به غذاهایی كه می‌خورند، دقت نمی‌كنند و رفتار غذایی نادرستی دارند كه خود سبب بروز بیماری‌های خطرناكی می‌شود.


وی آموزش و اطلاع‌رسانی را در این زمینه نامناسب ارزیابی می‌كند و می‌افزاید: مسئولان حوزه بهداشت و درمان استان باید با بهره‌گرفتن از كارشناسان و متخصصان تغذیه‌ای، اطلاع‌رسانی مناسبی به مردم داشته باشند و آموزش‌های لازم را به شهروندان ارائه دهند، چراكه اكنون بیشتر مردم نسبت به نوع تغذیه خود بی‌تفاوت هستند و چندان به آن اهمیتی نمی‌دهند.

 

تهدیدی به نام فست فود
یكی دیگر از شهروندان اظهار می‌كند: این روزها دیگر نسل جوان حوصله درست كردن 3 وعده غذایی  را ندارند و بیشتر اوقات به غذاهای آماده یا دراصطلاح فست فودها رو می‌آورند. به همین دلیل است كه می‌بینیم بیشتر افراد دچار اضافه وزن و حتی دچار بیماری‌هایی مانند كم خونی و فقر آهن می‌شوند.


 «مرضیه شیخ احمدی» می‌افزاید: تغذیه صحیح در پیشگیری از بیماری‌ها بسیار اهمیت دارد، به‌گونه ای كه بسیاری از نوجوانان و جوانان با اضافه وزن دست به گریبانند؛ معضلی كه به دنبال آن، باید منتظر افزایش فشار خون، افزایش قند خون، سرطان و نیز سكته‌های زودرس مغزی و قلبی بود.وی ادامه می‌دهد: زندگی ماشینی امروز نیازمند تحرك است، اما از آنجا كه بیشتر افراد جامعه به پشت میز‌نشینی عادت كرده‌اند، مجبورند با دردسرهای ناشی از كم تحركی مانند پوكی استخوان و چاقی دست و پنجه نرم كنند. پس اگر می‌خواهیم زندگی سالم‌تری داشته باشیم، باید سبك زندگی خود را تغییر دهیم تا مشكلات سلامت جامعه كمتر شود.

 

درگذشته خانواده‌ها از نظر جسمی سالم بودند
یكی از شهروندان كهنسال سنندجی نیز می‌گوید: امروزه خانواده‌ها و به‌ویژه زنان خانه‌دار، چندان زحمت غذا درست كردن را به خود نمی‌دهند و به بهانه‌های مختلف از درست كردن بسیاری از غذاهای مفید طفره می‌روند، اما از این موضوع غافلند كه بروز بسیاری از بیماری‌ها در میان اعضای خانواده، ناشی از نداشتن تغذیه سالم است. به جای این همه مراجعه به پزشك و مصرف دارو می‌توان با داشتن رژیم غذایی مناسب، بسیاری از مشكلات سلامت خود را درمان كنند.«فاطمه مرادی» می‌افزاید: در گذشته برای بچه‌ها بیشتر غذاهای محلی و سالم درست می‌كردیم و به همین دلیل بود كه خانواده‌ها ازنظر جسمی و روحی سالم بودند، اما امروزه شاهدیم كه خانواده‌ها بیشتر به غذاهای آماده رو آورده‌اند.


وی ادامه می‌دهد: درچنین شرایطی نباید انتظار خانواده ای سالم را ازنظر جسمی یا روحی داشت، چراكه نوع تغذیه بر جسم و روح تأثیرگذار است.

 

بی توجهی به تأثیر غذاها
یكی دیگر ازشهروندان سنندجی اظهار می‌كند: درزمینه تغذیه معمولا بدون تفكر و تعمق از عادت‌های غذایی پیروی می‌كنیم و توجهی به اثرهای مثبت یا منفی آن در سلامت خود نداریم.


«آرزو رجب‌زاده» اضافه می كند: این موضوع درحالی است كه بسیاری از عادت‌های غذایی، ممكن است نامناسب باشد و اثرهای نامطلوب و‌گاه غیرقابل جبرانی در سلامت ما به جا‌ می گذارد.

 

جای خالی غذاهای محلی
یكی دیگر از شهروندان سنندجی دراین زمینه می‌گوید: ما باید ریشه یابی كنیم كه چرا مردم دیگر كمتر سراغ غذاهای سنتی و محلی كردستان می‌روند.
«مرتضی احمدی» ادامه می‌دهد: هنوزهم اگر به خانه مادربزرگ‌ها سر بزنیم، می‌بینیم كه بوی خوش غذاهای محلی به مشام می‌رسد، اما واقعیت این است كه دیگر مردم علاقه ای به پخت چنین غذاهایی ندارند.


وی می‌افزاید: به نظرم امروز‌ ترویج تغذیه سالم نیز جزو فعالیت‌های فرهنگی محسوب می‌شود. پس چه بهتر كه بزرگ‌ترها به فكر بیفتند و در قالب كلاس‌های آموزشی، نسل جوان را با این غذاها آشنا كنند. شاید غذاهای آماده، كمتر مورد استفاده قرار گیرد.

 

لزوم اصلاح شیوه تغذیه
 یك كارشناس تغذیه می‌گوید: بسیاری از مواد غذایی آماده و رنگارنگی كه امروزه در سوپر ماركت‌ها و اغذیه‌فروشی‌ها می‌بینیم، حاوی مواد مضر و بعضا غیرمجازی هستند كه در تهیه این فراورده‌ها از آنها استفاده می‌شود. این‌گونه مواد رنگی افزودنی و نگهدارنده بر كیفیت مواد غذایی اثر سو ‌می‌گذارد و سلامت افراد را به خطر می‌اندازد.


«آرش ولد بیگی» ادامه می‌دهد: استفاده از این مواد نباید به‌صورت مستمر باشد، چراكه می‌تواند عوارض زیادی برای بدن به وجود آورد و مردم باید در استفاده از این‌گونه مواد دقت كافی داشته باشند.


وی می‌افزاید: تغذیه از نیازهای اساسی در زندگی فرد است و باید به آن توجه ویژه ای كرد. این درحالی است كه امروزه كمتر به این موضوع اساسی توجه می‌شود.ولد بیگی با تأكید بر لزوم استفاده از میوه‌های ارگانیك در سبد غذایی خانواده‌ها عنوان می‌كند: امروز سبك زندگی تغییر كرده است و غذاهای فست فودی جای غذاهای محلی را گرفته‌اند، درحالی كه این نوع غذاها ارزش تغذیه ای مناسبی ندارند و نمی‌توانند نیازهای تغذیه ای بدن را به‌صورت كامل برآورده كنند.این كارشناس تغذیه اضافه می‌كند: امروزه به دلیل تغذیه نامناسب، شاهد شیوع انواع بیماری‌ها درجامعه هستیم. این درحالی است كه باید برای اصلاح شیوه تغذیه افراد، آموزش‌های لازم را به خانواده‌ها ارائه داد.

گزارش از غریبه رحیمی

انتهای پیام/M.I

پنجشنبه 25 خرداد 1396 | 12:40

کد خبر : 25502

منتشر کننده : م ر/a

نظرات :

خادم قران کریم پاسخ جمعه 26 خرداد 1396 | 06:50

0
0

دوست گرامی برادر گرامی نور چشم من فدایت شوم عزیزان محترم رسانه کرد تودی :خیلی ایده ال فکر نکنید و ایده ال ننویسید چون هیچکدام از ما ایده ال زندگی نمی کنیم . ار گانیک کچا بود؟ اینجانب بیمار هستم و فشارخون بالا دارم و انواع اقسام قرص فشار خون می خورم اکثریت مردم نیز فشار خون دارند ولی خودشان هم نمی دانند . اصلا من که خودم دستگاه فشار سنج در خانه دارم چکار باید بکنم؟ایا نان هم نباید بخورم؟نمکی که نانواییها به نان می زنند عامل اصلی فشار خون است حالا اگر دیگر غذاها را هم بررسی کنید همینطور است ولی اخه نان نخورم چه بخورم ان هم نمک زیاد دارد که عمل انواع بیماریهای خطرناک است لا اقل اقایان مسئول نظارتی به نانواییها بفرمایند که نمک کمی به خمیر نان بزنند . این یک مورد را حل بفرمایید بقیه را بعدا می نویسم خدمت شما بزرگواران

کردتودی نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

نام *
 

کد امنیتی
 
   

به انتخاب سردبیر

بیشتر ...

مقـالـه / یادداشت

بیشتر ...

ADS

ADS

کانال رسمی کردتودی در تلگرام

سنه بازار

ADS

ADS

ADS