Go Up
kurdtoday
گروه : اجتماعی

شیرینی هایی که کام رمضان را تلخ می کند/روزه داران در مصرف احتیاط کنند!

شیرینی ها، بامیه و زولبیا ، کام رمضان را تلخ می کند،  روزه داران در مصرف ، احتیاط

بازارشان همین یک ماه رمضان داغ است، جای شیرینی‌های تر و خشک را می‌گیرد و از رونق بیشتری برخوردار می‌شود، شیرینی پر طرفداری که از دور زمانی بین مردم ایران خصوصاً کردستانی ها رواج زیادی داشته و هنوز هم به همان قوت باقی مانده است.

به گزارش کُردتودی، بازارشان همین یک ماه رمضان داغ است ، اما خوردنشان شاید 11 ماه طول سال را باید به دنبال درمانش باشی، شیرینی پر طرفداری که از دور زمانی بین مردم ایران خصوصاً کردستانی ها رواج زیادی داشته و هنوز هم به همان قوت باقی مانده است.

 

صف هاي طولاني جلوي قنادي ها همه نشان از رونق بازار اين شيريني خوشمزه دارد. اما خريد زولبيا و باميه هم فنون خاص خودش را دارد. هنگام خريد هر ماده غذايي قاعدتا به سالم بودن آن توجه ميكنيد. اين نوع شيريني نيز از اين قاعده مستثنا نيست.

 

این روزها سفره های سحری و افطار خیلی ها با انواع غذاهای چرب و شیرین حلوا، کاچی، خرما، شله زرد، شیربرنج چرب و شیرین و بالاخره، زولبیا و بامیه رنگین میشود. نتیجه اینکه پس از یک ماه روزهداری نه تنها وزن کم نمیکنیم بلکه با چند کیلو اضافه وزن دوباره به رژیم غذایی معمول خود برمیگردیم و روند چاقی واضافه وزن را با الگوی غذایی غلط هم چنان دنبال میکنیم ...

 


استفاده از مواد قندی در ماه رمضان توصیه نمیشود
آرزان مولودی کارشناس تغذیه در گفتگو با خبرنگار آفتاب دل اظهار کرد: هنگام افطار ذخیره قندی بدن بسیار کم است و به همین دلیل بهتر است در زمان افطار با خوردن مواد قندی این کمبود جبران شود.


وی گفت:  هنگام افطار توصیه میشود زولبیا یا بامیه البته به مقدار کم مصرف شود، چرا که مصرف بیش از حد آن به خاطر استفاده از روغن، کره و ماست و ادویه جات مختلف درترکیبات این نوع شیرینی ها و عدم اطمینان کافی به منابع مذکور ممکن است سبب مسمومیت های غذایی شود.

 

وی ادامه داد: سودمندترین قندهای طبیعی است، استفاده شود که اثرات جانبی بسیار کمی هم دارند، البته در خوردن آنها نیز نباید زیاده روی کرد و بیشتر از ۵ عدد خرما و دو تا سه قاشق غذاخوری کشمش در طول روز نباید میل کرد.

 

مولودی  با بیان اینکه ، زولبیا و بامیه در زمان کوتاهی میزان زیادی کالری، چربی و قند را وارد بدن میکند بطوریکه جذب قند زولبیا و بامیه به علت داشتن چربی زیاد، 2 تا سه ساعت طول میکشد اظهار کرد: این شیرینی ها را نباید از دستفروش ها خرید و همچنین باید عطر، طعم مناسب و رنگ مناسبی داشته باشند؛ضمن اینکه آثار ذرات سوخته شده روی آنها نباشد. 


وی گفت: افراط در مصرف زولبیا و بامیه که مملو از قندهای تصفیه شده و چربی های اشباع شده است و در اثر جوشیدن، مواد سمی را در آن ایجاد می شود، سلامت روزه داران را به خطر می اندازد.


این کارشناس تغذیه یادآور شد: از گذشته مرسوم بوده که این ماده خوراکی بر سر سفره افطار قرار گیرد و متاسفانه برخی افراد بین 200 تا 300 گرم زولبیا و بامیه را یک جا مصرف می کنند و از عوارض آن آگاه نیستند.

انتهای پیام/M.I

شنبه 13 خرداد 1396 | 10:31

کد خبر : 25265

منتشر کننده : م ر/a

نظرات :

هیچ نظری ثبت نشده است!

کردتودی نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

نام *
 

کد امنیتی
 
   

به انتخاب سردبیر

بیشتر ...

مقـالـه / یادداشت

بیشتر ...

ADS

ADS

کانال رسمی کردتودی در تلگرام

سنه بازار

ADS

ADS

ADS