Go Up
kurdtoday
جهش جهاد کشاورزی و دامپزشکی کردستان برای تولید مرغ با وزن استانداردگروه : اقتصادی

مرغداران باید مرغ با وزن 1.2 تا 1.8 کیلوگرم تولید کنند/ این طرح باید از دی ماه امسال اجرایی شود

مرغ با وزن استاندارد، وزن مناسب مرغ، مرغداری های کردستان، قیمت گوشت مرغ، جهاد کشاورزی کردستان، دامپزشکی کردستان

جهاد کشاورزی و دامپزشکی کردستان در راستای طرح ملی تهیه غذای سالم و تولید مرغ با وزن استاندارد مرغداران را موظف کردند که از دی ماه امسال به بعد مرغ با وزن 1.2 تا 1.8 کیلوگرم تولید کنند.

به گزارش کُردتودی، فرزاد معاونی مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی کردستان در این باره گفت: طرح کاهش وزن کشتار مرغ به عنوان یک طرح ملی دارای مزایایی خاصی است که با اجرای آن می توان به عنوان یک مطالبه عمومی، می‌تواند هم برای تولید کننده و هم مصرف کننده توجیه اقتصادی مناسبی داشته باشد.

 

 وی افزود: اجرای این طرح برای  آذر ماه تایید شد اما به علت وجود برخی مشکلات به دلیل آماده نبودن زیر ساختها به تعویق افتاد. شروع این طرح در دی ماه زمان بسیار مناسبی بوده و مزایای خاصی را به همراه دارد و امید آن می رود با هماهنگی تمامی دستگاهها وهمکاری مدیران شهرستان‌ها این طرح  با کیفیت خاصی اجرایی شود.

 

 وی در ادامه اظهار داشت: در راستای آموزش و توجیه تولید کنندگان با تهیه پاورپوینت‌های آموزشی و ارسال آن به مدیریت جهادکشاورزی در شهرستان‌ها اقدامات لازم انجام شده است .

 

معاونی  فراهم شدن امکان صادرات گوشت مرغ به دیگر کشورها را از مزایایی این طرح عنوان کرد و گفت: باتوجه به تولید مازاد گوشت مرغ در استان کردستان که طبق برسی های به عمل آمده 75 هزار تن در سال 95 گوشت در استان تولید می‌شود که از این میزان 39 هزار تن در داخل استان مصرف می‌گردد و 36هزار تن آن مازاد بوده که نیازمند صادرات آن به بازارهای دیگر است و در این خصوص میدان بهمن تهران که به عنوان یک مرکز خرید مطرح است مرغ های خارج از وزن استاندارد را قبول نمی کنند.

 

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: سن پیش‌بینی شده در این طرح برای کشتار 42 روزه با وزن استاندارد 1200 تا 1800 گرم است و برای اجرای نهایی این طرح برای وزن مشخص به طور پلکانی  طرح وزن کشتار را 2200 گرم در نظر می گیریم تا به تدریج در برنامه های 3 ماهه این وزن کاهش یافته تا به وزن استاندارد برسیم.

 

معاونی افزود: از مزایای دیگر این طرح می توان به افزایش تعداد دوره  جوجه‌ریزی  اشاره کرد که از 4 دوره جوجه‌ريزی بيشتر شود تا بتوانیم به ظرفیت کامل استان یعنی تولید 100 هزار تن گوشت مرغ در سال دست یابیم.

وی همچنین  از دیگر مزایای کاهش وزن و سن کشتار به  کاهش ریسک ابتلا به بیمارها در طیور اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به اینکه در سن های بالا یک سری از بیمارهای مختلف مرغداری‌ها و طیور را درگیر می‌کنند پس در سن پایین‌تر سلامت تولید افزایش یافته و سلامت غذایی را به همراه دارد.

 

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی کردستان خاطرنشان کرد: این طرح یک طرح مشترک بین معاونت امور تولیدات دامی و سازمان دامپزشکی است که در راستای افزایش بهره وری، بهبود شاخص اقتصادی و شاخص تولید می تواند نقش مهمی ایفا نماید و شاخص تولید شامل ضریب تبدیل، درصد تلفات و درصد ماندگاری گله است که تماما این پارامترها در فرمول شاخص تولید پیش‌بینی شده است.

 

معاونی در ادامه گفت: کیفیت گوشت تولیدی در این طرح افزایش یافته و زمینه توسعه صادرات را نیز فراهم می آورد و ماندگاری لاشه در سردخانه و کاهش هزینه تولید را به همراه دارد.

 

وی تاکید کرد: در راستای اجرای این طرح، با برگزاری جلسات کار گروه استانی و نحوه اجرا و نظارت و ارزیابی این دستورالعمل ها توسط معاونت بهبود تولیدات دامی انجام می‌شود اجرای دوره‌های آموزشی و ارسال آنها به وزارت خانه با همکاری جهاد کشاورزی شهرستانها انجام شده است و بر همین اساس جلسات متعددی هم در جهاد کشاورزی شهرستان ها با مرغداران برگزار شده است.

 

معاونی یادآور شد: جهت رفاه حال مصرف کنندگان و افزایش آگاهی در مورد این طرح با کمک سازمان صدا و سیما برنامه‌های مختلفی در نظر است و همچنین پوسترهای تهیه شده است تا در فروشگاههای سطح استان پخش شود.

 

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی افزود: با توجه به وظایف اداره کل دامپزشکی در راستای  نظارت بر کشتارگاه‌های مرغ در استان و نظارت بهداشتی بر واحدهای مربوطه به عنوان اداره  دامپزشکی برتر در میان استانها در کشورمطرح  می باشند و واقعا در این خصوص نظارت کامل را بر تمامی بخشهای مربوطه دارند.

 

شرکت پشتیبانی امور دام لاشه های با وزن بالا را باید قطعه قطعه و بسته بندی کند

 

وی اظهار داشت: شرکت پشتیبانی امور دام نیز وظیفه دارد که مرغهای با وزن بالا را قطعه بندی و بسته بندی نماید و در صورت لزوم ذخیره سازی شده تا در زمان مناسب وارد بازار کند.

 

معاونی تصریح کرد: اتحادیه ها و شرکت های تعاونی مرغداران به عنوان مجری طرح این بخشها وهمکاری جهت فرهنگ سازی برای تولید گوشت مرغ در این طرح ایفای نقش می‌کنند.

 

 وی با اشاره به اینکه هماهنگی های لازم جهت اطلاع رسانی مناسب از طریق صدا و سیما مرکز کردستان شده است، افزود: اتحادیه‌ها با اعلام آمادگی در راستای پرداخت هزینه‌های لازم برای تهیه برنامه‌های مناسب اقدام نمایند.

 

به گفته مدیر دام و طیور جهاد کشاورزی کردستان کشتارگاه ها باید کمال همکاری را با این طرح داشته باشند و برخی از آنها که فاقد دستگاه‌های سورت هستند باید به این دستگاه‌ها مجهز شوند.

 

معاونی یادآورشد: در راستای اجرای این طرح سیاست‌های تشویقی برای تولید کنندگان در نظر گرفته می شود همچنین صدور مجوز برای  کاهش دوره جوجه ریزی به مدت ۵ روز برای و صدور گواهی بهداشتی قرنطینه‌ای به عنوان سیاست تشویقی انجام می‌شود.

 

وی در پایان اطهار کرد: با کاهش دوره جوجه‌ریزی در راستای افزایش تولید جوجه صرفه اقتصادی مناسبی برای تولید کننده به همراه دارد .

 

به گفته این مسئول، بر اساس بررسی‌های انجام شده در حال حاضر ۶۰ درصد از مرغ‌های تولیدی استان در وزن و سایز استاندارد تولید می‌شوند.

 

در این طرح مرغ با وزن ۲ کیلو و۲۰۰ گرم است که به طور پلکانی باید به وزن بیشتر از ۱۲۰۰ گرم و کمتراز ۱۸۰۰ می رسد.

 

انتهای پیام/a.p

چهارشنبه 22 دی 1395 | 10:45

کد خبر : 21854

منتشر کننده : a.p

نظرات :

هیچ نظری ثبت نشده است!

کردتودی نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

نام *
 

کد امنیتی
 
   

مقـالـه / یادداشت

بیشتر ...

ADS

ADS

کانال رسمی کردتودی در تلگرام

سنه بازار

ADS

ADS

ADS