
مهمترین اخبار




شهد شیرین تحقق اقتصاد مقاومتی با پرورش زنبور عسل در سروآباد

اقبال اداک یکی از زنبورداران فعال روستای ژیوار در شهرستان سروآباد است که در عرصه ی اقتصاد مقاومتی گامی به سوی تولید و اقدامی مفید در پرورش زنبور عسل انجام داده است.
به گزارش کُردتودی، اقتصاد مقاومتی واژهای است که با بالا گرفتن فشارها و تحریمهای ظالمانه به کشور توسط مقام معظم رهبری در سال 89 وارد ادبیات کشور شد و امروز با توجه به تأکیدات ایشان تنها راه رفع مشکلات اقتصادی کشور، تحقق بخشیدن به اقتصاد مقاومتی است.
طرحهای اقتصاد مقاومتی که به منظور اشتغالزایی و کاهش بیکاری جوانان و با حمایت بسیج سازندگی اجرا میشود از ظرفیتهای بسیار خوبی برخوردار است و امسال با توجه به نامگذاری سال با عنوان «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» اجرای این طرحها میتواند گامی عملی در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی باشد.
طرحهای اقتصاد مقاومتی در مورد استقبال زیادی از افراد قرار گرفته است و زمینه اشتغال جوانان در بخشهای پرورش ماکیان، ماهی، زنبورعسل ، دامپروری، زراعت و... را فراهم کرده است.
استان کردستان از جمله استانهایی است که دارای نیروی انسانی فعال و بیکاری است که با وجود برخی از طرح های اقتصاد مقاومتی و حمایت نهادهایی مانند بسیج سازندگی سپاه می توانند تولید کنندگان مفیدی در بسیاری از عرصه های اقتصادی باشند.
پرورش زنبورعسل یکی از این طرح ها می باشد که با توجه به شرایط مناسب آب و هوایی و هزینه کم برای آغاز کار و سود زیاد برای تولید کننده میتواند در استان کردستان برای بسیاری از افرادی که جویای کار بوده و دارای سرمایه اندکی هستند به عنوان شغل محسوب شود و عسل تهیه شده دراستان نیز به اذعان زنبورداران با وجود وضعیت خاص جغرافیایی و مشکلات خاصی که وجود دارد از بهترین کیفیت برخوردار است.
اقبال اداک یکی از زنبورداران فعال روستای ژیوار از توابع شهرستان سروآباد است که در عرصه ی اقتصاد مقاومتی گامی به سوی تولید و اقدامی مفید در پرورش زنبور در این شهرستان انجام داده است.
به توصیه این زنبوردار که از بسیج سازندگی سپاه سروآباد تسهیلات اشتغالزایی دریافت نموده است: این روزها که مردم با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند و یکی از معضلاتی که گریبانگیر جامعه شده است بیکاری جوانان است بد نیست آنها به سراغ مشاغلی از جمله پرورش زنبور عسل بروند که علاوه بر خاصیتهای بی نظیر در درمان بیماریها و هزینه کم نگهداری، سرمایه و امکانات خاصی نیاز ندارد و گامی در راستای تولیدات داخلی و تحقق اقتصاد مقاومتی است و درآمد خوبی نیز میتوان از آن کسب کرد.
آقای اداک که از بچگی علاقه ی خاصی به پرورش و تکثیر این حشره ی قرآنی و مفید داشته است و دارای خانواده ای فعال در عرصه ی تولید عسل به روش سنتی داشته است خانواده اش اکنون دارای بیش 200 کندوی مرغوب می باشد که از هر کدا به طور میانگین بیش از 8 کیلو عسل در فصل برداشت تولید می شود.
این کارآفرین موفق سروآبادی با بیان اینکه برداشت عسل از کندوهای زنبورعسل بستگی به شریط آب و هوایی و میزان بارندگی در آن سال و نژاد زنبورهای کندو دارد، افزود: زنبورداران منطقه با توجه به اینکه میخواهند عسل مرغوبی داشته باشند، در فصل پاییز برداشت مناسبی از کندوهایشان می توانن داشته باشند.
اداک گفت: عسل برداشتی از کندوهای عسل به طور میانگین میتواند 8 کیلو باشد که مقداری از آن را برای تغذیه زنبورهای عسل در زمستان نگه داری شده و ما بقی را برای فروش با قیمتی مناسب به بازار ارائه میدهیم.
وی که زنبورداری را شغلی ملزم به رعایت نظم و انضباط و پاکیزگی میداند، افزود: پس از برداشت عسل، عسلها را به صورت شانه و صاف و در اختیار مشتریان قرار میدهیم.
کاکه اقبال در پاسخ به خبرنگار ما که درباره نحوه معالجه در صورت داشتن بیماری در کلنی خاطر نشان کرد: مردم منطقه و به خصوص روستای ژیوار غالباً از داروهای گیاهی برای درمان و تمیز کردن کندوها استفاده می کنند و اصلا از مواد شیمیایی استفاده نمی کنیم به همین خاطر هم عسلی ارگانیک و کاملا طبیعی با قیمتی مناسب تحویل مصرف کننده می دهیم.
این کارآفرین با تجربه ادامه داد: با توجه به اینکه در کشوری چهار فصل زندگی می کنیم و به خصوص استان کردستان و شهرستان سروآباد دارای مناطقی کوهستانی و نیز گرم است لذا برای جابجایی کندوها در فصول مختلف کمتر از یک ساعت می توان اقدام نمود.
این فعال عرصه اقتصادمقاومتی گفت: زنبورهای عسل، شهدها را از بیش از 50 نوع گل و گیاه از کوههای عودالان و کوسالان و گلهای درختان اطراف از جمله بادام، ون و سایر میآورند و استفاده میکنند و در سروآباد و روستای ما زنبور عسل از درختچه گون که از مرغوبیتی بالایی پس از مرزه وحشی برخوردار است استفاده می کنند به همین دلیل هم عسلی معطر و مرغوب تولید میکنند.
وی ضمن تشکر از اداراتی مانند کمیته امداد و جهاد کشاورزی به خاطر برگزاری کلاس ها و دوره های آموزشی اذعان کرد: تسهیلات اشتغالزایی بسیج سازندگی کمک شایانی به رونق زنبور داری و سایر طرحای کشاورزی و خدماتی کرد و ما مردم منطقه توانستیم از این تسهیلات برای خرید کندو، موم، هزنیه جابه جایی کندوها و غیره استفاه کنیم.
وی با بیان اینکه اکنون با همراهی خانوادهام به پرورش این زنبور عسلها مشغول هستیم، گفت: با توجه به درآمد خوبی که این شغل دارد چنانچه تعداد کندوها زیاد باشد میتوان اشتغال زایی نیز داشت و شرایط شغلی افراد دیگری را نیز فراهم کرد.
اداک با اشاره به ضرورت حمایت دولت از زنبورداران و کسانی که در این بخش فعالیت دارند، خاطرنشان کرد: بسیاری زنبورداران سروآبادی به دلیل وضعیت آب و هوایی و عدم حمایت مسئولان زنبورهای خود را از دست دادند و با توجه به برخی از بیماری های و مشکلاتی که که گریبانگیر این قشر فعال و زحمت کش شده است، باید مسئولان با حمایت ها و کمکهایی که انجام می دهند مانع از بین رفتن نسل زنبورها و شغل پرورش زنبور شوند.
وی افزود: باید مسئولان به کار پرورش زنبور به عنوان یک کار تولیدی و نه تشریفاتی نگاه کنند که می تواند زمینه اشتغال بسیاری نیز فراهم کند.
وی به جوانان جویای کار نیز توصیه کرد: با توجه به سرمایه اندکی که برای پرورش زنبور نیاز است جوانان میتوانند با دو تا سه کندوی زنبور عسل به این شغل روی آورند و با آموزشهایی که از طریق نهادهای کشاورزی و کمیته امداد و بسیج سازندگی سپاه برگزار میکنند به کار رونق دهند و درآمد خوبی نیز کسب کنند.
منبع: اورامانات
انتهای پیام/a.p

چهارشنبه 15 دی 1395 | 10:10
کد خبر : 21688
به انتخاب سردبیر
-
روابط بین کارگر و کارفرما در کردستان وارد فاز نوین می شود/ کارگران روز کارگر را به کارفرمایان تبریک میگویند
-
قتلی که بر آن موج سواری سیاسی شد + جزییاتی که مردم مریوان از آن بی خبرند
-
گیر افتادن کشاورزان کردستانی در باتلاق بدعهدیهای صندوق بیمه کشاورزی/ چه کسی پاسخگوی خسارت کشاورزان خواهد بود؟
-
اشتغال کردستان در سراشیبی سقوط!
-
نه شور اشرافیت و نه طغیان منیت نتوانست حقوقات انتخاب مردم را وتو کند/از فرصت همسایگی با اقلیم کردستان عراق باید استفاده شود/چرا جوان مریوانی بجای صادرات باید کولبری کند؟
-
تعیین تکلیف سگهای ولگرد جلسه کارگروه سلامت دهگلان را به خود اختصاص داد
-
استاندار کردستان خسته از شعارزدگی مسؤولان استان/ مرادنیا: من را عوامفریب خطاب میکنند؛ من بومی هستم
-
کارخانه نساجی شهرستان قروه در آستانه تعطیلی/ مسئولین برای حمایت از کالای ایرانی در شهرستان قروه چه می کنند؟
-
عکس/ تجاوز زمستان به حریم بهار در کردستان
-
ماموستا راستی: عربستان در روز مبعث با حمایت از حمله موشکی به سوریه کار ننگینی انجام داد/ نماینده مریوان در مجلس: اقدام آمریکا تجاوزگرانه بود
-
کردستان قطب اصلی تولید فیلم کوتاه/ اجرای پیادهراه فردوسی و ساماندهی دستفروشان اولویت شهرداری و شورای سنندج در سال جدید/ تمامی شهروندان حق شرکت در جلسات شورا را دارند!
دانستنی های جالب
-
۶ تاثیر هوش مصنوعی در زندگی آینده انسانها
-
۷۸ روز تا جام جهانی/ قهرمانی آرژانتین با تبانی و کاغذ
-
تاثیر آلرژی فصلی بر افسردگی
-
چه کنیم تا خوابی عمیق داشته باشیم؟
-
4 حرکت ورزشی که بهتر است انجام ندهید
-
ارتباط بهداشت بد دهان و دندان با دیابت
-
افزایش 10 درصدی مستمری مددجویان
-
استانهای دارای بیشترین قربانی رانندگی در نوروز
-
به سنندج که آمدید، دیده منت روی سر غیور مردان کُرد بگذارید که نوبل دار مهمان نوازی هستند
-
کلاهبرداری از ۶۳۰ نفر با آگهی تقلبی در کُردستان
-
مبتلایان به «سیروز کبد» چه غذاهایی بخورند؟
-
اصول و قوانین کار و کارگری در ایران
-
لطفاً این متن را به اشتراک بگذارید؛ شاید ناجی یک خانواده شدید
گزارش
-
روابط بین کارگر و کارفرما در کردستان وارد فاز نوین می شود/ کارگران روز کارگر را به کارفرمایان تبریک میگویند
-
قتلی که بر آن موج سواری سیاسی شد + جزییاتی که مردم مریوان از آن بی خبرند
-
گیر افتادن کشاورزان کردستانی در باتلاق بدعهدیهای صندوق بیمه کشاورزی/ چه کسی پاسخگوی خسارت کشاورزان خواهد بود؟
-
اشتغال کردستان در سراشیبی سقوط!
-
استاندار کردستان خسته از شعارزدگی مسؤولان استان/ مرادنیا: من را عوامفریب خطاب میکنند؛ من بومی هستم
-
کارخانه نساجی شهرستان قروه در آستانه تعطیلی/ مسئولین برای حمایت از کالای ایرانی در شهرستان قروه چه می کنند؟
گفتگو
-
ماموستا راستی: عربستان در روز مبعث با حمایت از حمله موشکی به سوریه کار ننگینی انجام داد/ نماینده مریوان در مجلس: اقدام آمریکا تجاوزگرانه بود
-
با یک رفتن اتفاقی، انگار تمام عمرم کاریکاتور را در درون خودم می شناختم !
-
حضرت محمد (ص) یک شخصیت قرآنی است/ مبعث، پرچم علم و معرفت را برافراشت
-
کردستانیها در سال 96 حدود دو میلیارد و 700 میلیون مترمکعب گاز طبیعی مصرف کردهاند
-
جزییات حادثه تیراندازی شب گذشته بانه از زبان فرماندار
مقـالـه / یادداشت
-
مذاهب کردستان یتیم شد/ انتظار نمیرفت روابط باعث تغییر و تحول در مدیریت دانشگاه مذاهب شود
-
صدای کشاورزان مظلوم دیار گروس
-
با یک رفتن اتفاقی، انگار تمام عمرم کاریکاتور را در درون خودم می شناختم !
-
منافع مشترک عربستان و رژیم صهیونیستی چیست؟/ اظهارات ولیعهد عربستان سعودی چه پیامدهایی برای آنان دارد؟
-
تاملی بر نامگذاری سال حمایت از کالای داخلی
-
اندرحکایت استیضاح های اخیر و اشتباهات محاسباتی / محمد هادی فر